Kroppen
Cannabis påvirker den måde, hjernen fungerer på. Især evnen til indlæring og koncentration, men også følelserne Det bliver længere i kroppen og hjernen end andre rusmidler. Ryger man cannabis igen, inden det man røg sidst, er ude af kroppen, vil stoffet ophobe sig. Det kan tage op til otte uger, inden det ophobede cannabis er helt ude af kroppen og hjernen.
Det sociale
Hvis man har et regelmæssigt brug – for eksempel ryger cannabis flere gange om ugen – så vil det påvirke ens forhold til andre mennesker, ens evne til at lære, og ens evne til at klare sig godt i skolen eller på arbejdet. Tit ryger man i en gruppe sammen med andre og man kan måske opleve, at man "mister" sine venner, hvis man vil stoppe.
Den typiske skade efter et langvarigt misbrug af cannabis er, at man bliver dårligere til at klare modgang og man bliver apatisk. Det sker først og fremmest på grund af skaderne på hjernen og den måde, man forholder sig til andre mennesker. Men også på grund af det liv, man har levet.
Fordi man har været påvirket gennem mange år, har man ikke udviklet sig på samme måde som sine jævnaldrende. Man har klaret sig dårligt i skolen og på arbejdet, og man har ikke lært lige så meget som andre. Der kan være meget at indhente.
Fysisk og psykiske bivirkninger
Bivirkninger af cannabis-brug kan komme i form af nedture og panikangst. Hos nogle få kan rusen også medføre alvorlige psykoser. Hvis man er psykisk sårbar er det en særlig stor risiko. Regelmæssige hashrygere oplever tit problemer med hoste og irritation i hals og lunger.
Man bliver ikke automatisk misbruger af at ryge en joint i ny og næ. Men man KAN blive afhængig af cannabis. Den fysiske afhængighed er mindre end hvis man for eksempel er afhængig af tobak, alkohol, kokain eller heroin.
Særligt for unge
Bivirkningen af cannabis på hjernen har større betydning, når man er ung. Det skyldes, at det er i ungdomsårene, hjernen udvikler sig mest, og cannabis hæmmer udviklingen. Det kan få konsekvenser, når man bliver voksen.