Brug af kunstig intelligens på netstof.dk

På netstof bruger vi computergenererede billeder, fra programmet Midjourney, til at repræsentere grupper af stoffer i vores leksikon, samt til at understøtte vores temasider visuelt. Læs mere om vores overvejelser her.

Hvad er formålet med billederne?
Vi har på netstof valgt at bruge computergenerede billeder til at repræsentere stoftyper. Herved illustrerer vi kun nogle af de generelle karakteristika ved en stoftype. Vores leksikon er ikke tænkt som et visuelt opslagsværk, hvor man kan be- eller afkræfte udseendet af det enkelte stof. Billederne er kun vejledende og fungerer som understøttende visuelt element, der gør navigation overskuelig og hjælper til at skelne groft mellem forskellige grupper af stoffer.

Hvorfor er vi ikke mere præcise i vores afbildning af stofferne?
Det legale og illegale marked for stoffer inkluderer tusindvis af unikke produkter. For de fleste af stofferne findes der derfor mange varianter, hvilket gør det problematisk at afbilde et stof med ét enkelt billede. Derfor har vi valgt en løsning, som er funktionel uden at være vejledende. Billederne er udvalgt i samarbejde med Netstofs rusmiddelfaglige følgegruppe.

Du kan læse mere om Center for Digital Pædagogiks retningslinjer for brug af kunstig intelligens her