Spørgsmål:

Magt og stoffer

Dato: 09.01.2013

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

13år

hej! vi er 2 piger på 13, som har fået overemnet magt, og vi har valgt underemnet stoffer. 

og vi har nogle spørsmål som vi håber i vil besvare

1. hvordan tager stofferne magten over en, både psykisk og fysisk ?

2. din mening om hash skal være lovligt, så man kan få en resept på hos lægen hvis man er over 18, eller at det skal være ulovligt, så HA tjener mange penge og hverken betaler skat eller moms, og begår vold ?

vi håber i/du vil besvare!

hilsen os  

 

Svar: 

Hej

1. En af grundene til at mange misbrugere bliver ved med at tage stoffer selvom det er skadeligt for dem, er, at de er blevet afhængige af stofferne. Når man bliver afhængig, sker der nogle ændringer i kroppen og hjernen. Man kan sige at kroppen og hjernen "vænner" sig til stofferne. Det indebærer, at hverken kroppen eller hjernen efter noget tid fungerer særlig godt uden stofferne. Afhængighed betyder, at man får det dårligt uden stofferne (fysisk afhængighed) eller at man længes efter stoffernes behagelige virkning (psykisk afhængighed).

2. Det er meget svært at sige, hvad der ville ske, hvis hash blev lovligt i Danmark. Jeg tror, flere vil begynde at ryge hash, men vi ville muligvis også slippe for noget af den kriminalitet, der er forbundet med det illegale marked. Jeg tror både, der ville være fordele og ulemper ved en lovliggørelse.

 

Håber I kan bruge mit svar

 

Søren

Anonyms billede