Spørgsmål:

Stoffer tager magten!

Dato: 29.11.2012

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

15år

Hej.

Vi er to som har overemnet magt og så har vi valgt, at tage underemnet stoffer.

Og så vil vi bare høre om:

1.  Hvad der er der gør, at man bliver ved med, at tage stoffer?

2. Hvordan man tager styringen over sit liv, når man er misbruger.

3. Hvad er det der gør, at man begynder på det skidt?

Hilsen os. :-)

Håber du svarer os.

 

Svar: 

Hej og tak for jeres spørgsmål.

 

1. En af grundene til at mange misbrugere bliver ved med at tage stoffer selvom det er skadeligt for dem, er, at de er blevet afhængige af stofferne. Når man bliver afhængig, sker der nogle ændringer i kroppen og hjernen. Man kan sige at kroppen og hjernen "vænner" sig til stofferne. Det indebærer, at hverken kroppen eller hjernen efter noget tid fungerer særlig godt uden stofferne. Afhængighed betyder, at man får det dårligt uden stofferne (fysisk afhængighed) eller at man længes efter stoffernes behagelige virkning (psykisk afhængighed).

2. Det kan være rigtig svært at komme ud af en afhængighed og tage styringen over sit liv. Mange har brug for støtte fra venner, familie eller professionelle. Det handler meget om at blive bevidst om, hvilke tanker og følelser, der typisk får en til at tage stoffer. Når man bliver bedre til at kontrollere de tanker, og følelser, der gør at man tager stoffer, kan man bedre få kontrol over sit liv igen.

3. Der er rigtig mange forskellige forklaringer på, at man bliver afhængig. En af dem er arvelighed. Det vil sige, at nogle er mere genetisk disponerede for at udvikle afhængighed. Det kan også være psykiske problemer, der er årsag til afhængighed/misbrug. Det kan være, at man har mange problemer, som det er rart at flygte fra ved at tage stoffer.

 

Håber I kan bruge mine svar.

vh.

Søren

 

 

 

 

 

Anonyms billede