Spørgsmål:

Narkotikasituationen i Danmark - med fokus på de unge

Dato: 25.03.2021

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

24år

Hej,

Vi er i gang med at udvikle et tv-program, som skal handle om en tidligere narkobetjent - hvad han har oplevet i sin tid hos politiet osv. I den forbindelse er vi gået i gang med at undersøge narkotikasituationen i Danmark.

Jeg kan læse mig frem til, at en del handler - altså køb og salg af stoffer - foregår over sociale medier nu. Facebookgrupper, snapchat mm. Så jeg vil næsten gå ud fra, at det er blevet nemmere at købe og sælge stoffer nu end tidligere? Eller hvad er jeres vurdering ift. udviklingen efter sociale medier er kommet til? Ved I noget om det?

Yderligere vil jeg høre, om man kan tale om, at der er sket et skfite indenfor køb og salg af stoffer indenfor de seneste 10 år? Netop, fordi man nærmest anonymt kan kontakte folk på sociale medier - altså er der flere som så begynder at sælge og købe end tidligere?

 

Derudover vil jeg høre, om det også medfører, at der er flere unge end tidligere, som tager narkotika? Fordi det er gjort nemmere? (Er der sket en stigning blandt unge?)

 

Jeg håber, at I kan gøre mig klogere. Og hvis I har et nummer, jeg kan kontakte jer på for yderligere spørgsmål ville jeg også sætte pris på det :-) 

Svar: 

Hej 

Tak for din mail.

Vi svarer ikke på spørgsmål til tv programmer. Jeg vil foreslå at i kontakter et eller flere rusmiddelcentre. I kan finde kontaktoplysninger på dem på netstofs hjemmeside under https://netstof.dk/find-hjaelp 

Venlig hilsen

Morten

Mortens billede

Besvaret af: Morten Hørup