Spørgsmål i Brevkassen d. 11.11.2021

Blandning af Lamotrigin og Ritalin

KategoriAndre stofferBedøvende stofferMedicinNysgerrighedRitalinViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde33 år

Jeg vil spørge om det er farligt at tage Ritalin, når man er i behandling med Lamotrigin? Der er en lang historie bag min medicinering. Den korte version er: Lamotrigin 200 mg, får jeg pga humørsvingninger. Behandlades tidligere med Ritalin for ADD. Stoppede af forskellige grunde. Synes at jeg har behov for det igen. Min psykiater er ikke enig. Han er nu på orlov, og jeg vil bare høre om det er skadeligt for mig, eller om medicinerne påvirker hinanden negativt, om jeg tar Ritalin samtidigt med Lamotrigin?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Først og fremmest vil jeg sige at jeg ikke kan blande mig i de beslutninger din psykiater tager. Ritalin øger koncentrationsevnen i lille dosis og lamotrigin dæmper uro og humørsvingninger som du skriver, ved at hæmme nogle stimulerende stoffer i nervesystemet og hæmme nogle kanaler i nervecellerne. Konsekvensen er at man slapper mere af og det virker derfor både stabiliserende og hæmmer epilepsi.

Selvom de virker på forskellig måde på nervesystemet, virker de altså også modsat og det kan være forklaringen på at psykiateren ikke vil udskrive begge dele.

Hilsen
Henrik  
 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >