Spørgsmål i Brevkassen d. 11.11.2021

Blandning af Lamotrigin og Ritalin

KategoriAndre stofferBedøvende stofferMedicinNysgerrighedRitalinViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde33 år

Jeg vil spørge om det er farligt at tage Ritalin, når man er i behandling med Lamotrigin? Der er en lang historie bag min medicinering. Den korte version er: Lamotrigin 200 mg, får jeg pga humørsvingninger. Behandlades tidligere med Ritalin for ADD. Stoppede af forskellige grunde. Synes at jeg har behov for det igen. Min psykiater er ikke enig. Han er nu på orlov, og jeg vil bare høre om det er skadeligt for mig, eller om medicinerne påvirker hinanden negativt, om jeg tar Ritalin samtidigt med Lamotrigin?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Først og fremmest vil jeg sige at jeg ikke kan blande mig i de beslutninger din psykiater tager. Ritalin øger koncentrationsevnen i lille dosis og lamotrigin dæmper uro og humørsvingninger som du skriver, ved at hæmme nogle stimulerende stoffer i nervesystemet og hæmme nogle kanaler i nervecellerne. Konsekvensen er at man slapper mere af og det virker derfor både stabiliserende og hæmmer epilepsi.

Selvom de virker på forskellig måde på nervesystemet, virker de altså også modsat og det kan være forklaringen på at psykiateren ikke vil udskrive begge dele.

Hilsen
Henrik  
 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Pige / kvinde57 år

Min søn bruger tramadol ca 4 piller pr dag

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe – han tager dem mest til nat – vi har prøvet udtrapnong gennem lægen – men de tog han kørekort – det skal han bruge tul sit job – så ha...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >