Spørgsmål:

Pot, hvor skadeligt er det?

Dato: 26.09.2012

Køn: 

Pige/Kvinde

Hej :-)
Min mand ryger pot og har gjort det i flere år nu. Han har et godt arbejde som han passer til punkt og prikke, og ryger først en "joint" eller to om aftenen når vores børn er kommet i seng. Han tager en lille smule pot (en mængde svarende til en negl) og blander det med tobak, og dette ryger han som en normal cigerat. Han ryger ellers ikke. Han siger at det får ham til at slappe af, at det er et nydelsesmiddel og at det ikke ellers har nogen indvirkning på ham. Jeg synes dog hans temperament er noget voldsomt hvis han har stress og ikke kan ryge, at hans hukommelse ikke er særlig god, og jeg kan faktisk bedst lide ham når han har røget, hvilket jeg synes er bekymrende... Jeg har prøvet at få ham til at stoppe flere gange, men uden held, han synes bare jeg overdriver og hopper med på samfundets "heksejagt" af dette stof. Han siger at pot overhovdet ikke kan sammenlignes med hash, jeg er i tvivl, hvad mener du? Har han et problem eller skal jeg bare slappe af?

Kh Mimmi

Svar: 

Hej Mimmi

Undskyld at jeg ikke har fået svaret. 

Du beskriver egentligt meget godt hvordan cannabis virker – det er afslappende og mindsker stress men bagsiden er at nogle af de aktive stoffer også giver problemer med hukommelsen. 

Din mand har jo fundet en måde at behandle sin irritabilitet og uro på og måske er det den bedste måde at gøre det på for ham. Uden at jeg skal fjerndiagnosticere på din mand så kan der være tilstande bag irritabiliteten som for eksempel angstproblemer eller ADHD som han får dæmpet med cannabis. 

Så det er en balance hvad der virker og hvis han ikke ryger mere og mere eller er irritabel selvom han ryger så har han måske fundet en løsning der virker. Problemet er jo så at det er illegalt og det kan være svært for eksempel at tage på ferie uden ”medicinen” 

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen