Spørgsmål i Brevkassen d. 20.6.2016

Mdma

KategoriAbstinenserBedøvende stofferCannabisFeststofferHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedMDMAPotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde16 år

Jeg får sådan en tinitus lyd. Jeg tager mdma 1-3 gange om ugen. Det kommer for det meste om aftenen, når jeg ligger i min seng. Så bliver det værre og værre jo tættere jeg er på at falde i søvn. Det er sådan hvor jeg kan mærke lidt inden det kommer, så stiger det bare sådan hurtigt, det føles lidt ligesom hvis man holder en mikrofon mod en højtaler og så får jeg sådan et "stød" igennem kroppen og det jager i mine øre, så jeg nogen gange er nød til at holde for dem. Til tider når jeg ryger mig skæv bliver det værre og mere intenst. Jeg får også følelsen af at jeg er på mdma, når jeg ligger og kigger ud i et lokale, stirre på noget eller bare tilfældigt. Det føles som om jeg ikke har kontrol over min hjerne og at det kun er stofferne der har det. Jeg føler konstant jeg er påvirket, jeg spiser ingenting, udover når jeg har røget hash. Jeg har haft feber i to dage og har den værste hovedpine, mit syn flimrer og jeg har sådan en trykken for brystet. Jeg har tit oplevet lignende efter mdma, dog ikke feber og denne tinitus lyd. Jeg ser også nogen gange lige som om jeg er på mdma, tastaturet bevæger sig, det ser ud som om min skærm er smadret og væggene bevæger sig. Jeg er konstant træt og smadret i hovedet, men kan alligevel aldrig sove. Igen kun hvis jeg ryger hash. Burde jeg være bekymret for at stofferne har påvirket mig længerevarende fysik? Burde jeg få det tjekket, eller er det ikke bare er eftervirkning? (Sidst jeg tog mdma var i går nat)

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Mange af de symptomer du beskriver kan tilskrives at du tager MDMA jævnligt. Det skyldes at du ”udtrætter” dit serotoninsystem i hjernen og du får depressionslignende symptomer som manglende appetit men også andre fysiske symptomer.

Der er andre beskrivelser af tinnitus som det du beskriver og tinnitus er en kendt bivirkning ved stimulanser, den gruppe som MDMA tilhører. Nogle beskriver at MDMA fjerner den tinnitus som de allerede har og andre at det bliver værre.

Så – ja du bør være bekymret over at MDMA har de effekter på dig for det er ret sandsynligt at det vil blive værre og vil give langtidseffekter jo længere tid du fortsætter med at bruge det. Nogle kan bruge MDMA uden særlige konsekvenser men det ser ikke ud til at gælde dig. Hash dæmper nogle af dine symptomer men det er jo som at bekæmpe medicinbivirkninger med mere medicin – det kan komme ud af kontrol.

Mit råd vil være at holde op og se om du kan komme igennem uden hjælp – sørg for at sove og spise ordentligt herunder få proteiner nok fordi protein er basis for at danne serotonin og opsøg din læge hvis det varer ved eller bliver værre.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >