Spørgsmål:

Solkur

Dato: 03.10.2019

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

17år

Hej Jeg er en ung pige som fra nauturens side er blegere end en snemand. Har overvejet solkur ret længe nu, og gider ikke solarie osv... Ved at man som bivirkning kan få pigment fejl af solkur. Så mit spørgsmål er. Hvis man får pigment fejl af solkur, er det så permanent? Og kan man få det over hele kroppen, eller får man det typisk der hvor man stikker sig?

Svar: 

Hej
Jeg må indrømme at jeg ikke lige var klar over hvad solkur er. Men det ved jeg så nu.

Så jeg kan kun sige at jeg ikke vil anbefale at man stikker sig med det. Der er øget risiko for kræft på langt sigt og der er risiko for psykiske problemer i form af humørsvingninger, træthed, kvalme, hovedpine, nedsat appetit.
Der ud over er det ikke produceret ordentligt så op til 10 procent af pulveret ikke rent stof, men derimod nedbrydningsprodukter eller fremmede ukendte stoffer.
Jeg er virkelig forundret over at nogen vil stikke sig med stof de køber på nettet, så snart det injiceres så er det en meget større risiko man tager.
Når det er produceret uden kontrol er der også risiko for at det ikke er fremstillet hygiejnisk korrekt så det kan medføre smitte med virus eller bakterier.

Hilsen
Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen