Spørgsmål:

Mærklig føgelse i hjernen

Dato: 29.11.2020

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

31år

Har for 1½ siden stoppet med rusmidler har i nogen år i week indtaget pykedeliske rusmilder og det sidste år før jeg stoppet har jeg intaget en del kokain....

 

Har en virklig mærklig føglese i hjerne , lidt følgelse at det trykker på kraniet pykisk/fysisk sammen tidig 

 

og føglere jeg går rundt med en mærklig tømmermænds føgelse.

 

har været til en nelologisk pykoloisk undersøgelse 

 

hvor det meste er nedsat.....

 

håber nogen kan hjælpe

Svar: 

Hej

Du glemte at skrive hvor længe siden det er, at du holdt op med at tage rusmidler og om der var en særlig årsag til at du holdt op.

Hvis det er 1½ måned siden kan man forvente at der vil være en vis ”nedtur” efter at du er stoppet. Det er kendt at psykedeliske stoffer kan medføre problemer med forvirring, desorientering, angst og uønskede tanker, følelser og minder – altså en depressionslignende tilstand. Der kan være forskellige fysiske symptomer i form af svimmelhed, fornemmelse af svaghed, rysten, døsighed, føleforstyrrelser og forøgede reflekser.

Hallucinogener og stimulanser som kokain rammer en masse systemer i hjernen som har med humør og koncentrationsevne at gøre og for nogle bliver der ved med at være problemer med at komme tilbage til en afbalanceret tilstand.

Hvis man har det godt med at tage hallucinogener i lang tid har man måske i forvejen problemer med humør og samspil med andre som stofferne gør nemmere og derfor vil man måske i forvejen have tendens til at få depression. Under alle omstændigheder bør du tale situationen igennem med din læge for at se om der er behandlingsmuligheder og ellers blive henvist til en psykolog eller psykiater til behandling.

Der er ikke nogen specifikke behandlinger for nedtur efter psykedeliske stoffer men der kan være behov for et terapeutisk forløb hvor man får metoder til at komme videre hvis problemerne ikke klinger af, af sig selv.

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen