Spørgsmål:

Må man være hashpåvirket til corona vaccination?

Dato: 29.07.2021

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

22år

Jeg står i den situation, at jeg gerne vil have coronavaccinen, men jeg lider af nålefobi/lægeskræk i så høj en grad, at jeg ikke ville kunne gennemføre vaccinationsforløbet. Min nålefobi kommer af gentagne traumatiserende hændelser fra min barndom, og jeg har senere hen oplevet indstikssituationer som værende re-traumatiserende med psykisk utilpashed og nedtrykthed flere dage efter. Min læge har afvist at udskrive beroligende medicin til mig, og jeg ser derfor hash som den sidste løsning. Alternativet er at jeg undlader at få vaccinen. Derfor vil jeg gerne høre:

1) Hvilke fysiologiske konsekvenser vil det have, at være skæv under coronavaccinen?

2) Kan jeg blive afvist, hvis jeg bliver opdaget i at være skæv i situationen?

3) Er det for naivt at tro, at hash kan virke angstdæmpende?

Jeg har prøvet hash et par få gange, og det har aldrig rigtig sagt mig noget. Jeg har heller ikke haft ubehagelige oplevelser med det, men bare blevet træt og tung.

 

Svar: 

Hej
Uden at jeg skal tage stilling til om det er godt eller skidt at ryge hash så kan jeg sige at det ikke har nogen indflydelse på om vaccinen virker.

1.    der er ikke nogen fysiologiske konsekvenser
2.    ja du kan blive afvist hvis du er skæv og ikke kan følge anvisningerne for eksempel til at sidde i 15 minutter efter vaccinen eller er mærkelig i forbindelse med vaccinen.
3.    hash dæmper uro og angst men kan også virke den modsatte vej især hvis man får en overdosis.

Hilsen
Henrik  

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen