Spørgsmål:

Hash påvirkning på min fremtid

Dato: 15.12.2021

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

15år

Kære netstof, Jeg er en 15 årig dreng som er begyndt at ryge lidt hash. Har indtil videre kun prøvet det et par gange. Er egentlig en meget ansvarlig person og har derfor søgt lidt på hvor meget skade jeg egentlig ville tage af et mindre hash forbrug men alle svar er så forskellige og mega forvirrende. Derfor er mit spørgsmål: Hvis jeg som 15 årlig ryger hash cirka hver 2-3 måned, hvor stor en skade vil jeg tage af det og har det indflydelse på min fremtid? Mange tak på forhånd Hilsen en forvirret dreng

Svar: 

Hej
Man kan ikke sige præcist hvad der sker når man ryger hash som ung. Man kan sige generelt at den periode hvor der er størst risiko for at få negative oplevelser eller at det går ud over udviklingen er i barndom og pubertet fordi det er der hjernen udvikles mest. Nogle oplever dårlige trips eller at have det dårligt efter rygning og det er i hvert fald et tegn på at man skal holde sig fra at ryge yderligere.

Generelt kan man sige at jævnlig rygning tyder på at man udvikler sig mindre men det kan også skyldes andre ting sammen med cannabis.
I en helt ny amerikansk undersøgelser, hvor man har kigget på hjernens udvikling hos unge har man fundet at cannabisbrug i ungdomsårene er forbundet med ændret hjerneudvikling, i de områder som gennemgår den største ændring i midten til slutningen af teenageårene.
Så der sker ændringer som er afhængig af hvor meget man ryger og hvor ofte.

Så du kan ikke få et 100% klart svar og det er nok også derfor der er så mange modstridende oplysninger på nettet.

Mange hilsner
Henrik  

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen