Spørgsmål:

Hash blodprøve

Dato: 20.10.2019

Køn: 

Dreng/Mand

Alder: 

16år

Hej. Jeg er en dreng på 15 år som ryger hash ca dagligt. Der er så sket det at jeg har fået nældefeber - er jeg næsten 100% sikker på. Det har varet i 4-5 uger nu, og vil gerne til lægen og få det undersøgt. Jeg ved de kan spore hash i blodet på mig. Men når det er nældefeber som det hele drejer sig om, kan de så stadig se det i deres prøve? Fordi vil gerne holde det skjult at jeg ryger, men vil stadig gerne tjekkes....

Svar: 

Hej


Når man tager blodprøver eller checker for allergi så undersøger man ikke for hash – det er en særlig prøve så det skal ikke holde dig fra at komme til læge. Blodprøver er dyre så man laver ikke bare tilfældige prøver og man skal også fortælle sin patient hvad man undersøger.

Noget andet er at det er rigtigt skidt for din 15-årige hjerne at blive påvirket af hash dagligt. Det er vist i flere undersøgelser at man udvikler sig dårligere end man ellers ville have gjort når man er daglig, eller næsten-daglig hashryger i puberteten.
Det vil nok være godt at snakke med lægen eller tage anonym kontakt til din kommunes misbrugscenter hvis du har behov hjælp til at stoppe.

Hilsen
Henrik 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen