Spørgsmål:

Glemsomhed

Dato: 16.01.2021

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

20år

Hej, 

jeg er blevet rigtigt dårlig til at snakke og stave, og det har varet i cirka måneder og føler det bliver værre med tiden. jeg har aldrig haft problemer med mit sprogbrug. jeg oplever nogle gange at jeg stammer til tider, ikke meget men jeg gentagr et enkelt og flere gange og jeg kan hellere ikke udtale det ting jeg kunne. Det som min tunge ikke drejer eller lignende. når jeg et midt i en samtale og taler så stopper jeg op i et par sek fordi det som om jeg glemmer hvad jeg snakkede om. mit modermål et tyrkisk, men er også blevet ligeså dårligt til tyrkisk. Når jeg er igang med at skrive fx og jeg skriver første bogstav forkert og går tilbahe fot rette den man skriver igen det samme bogstav og retter den igen. Selvom jeg ved det ik dette bogstav så trykker min fingre på det. Jeg plejede at få 10-12 i retskrivning i dansk og min ( aflubetinger ) jeg  ville skrive afleveringer, og rettede den 1 gang og virkelig så det som der stod afleveringer... min sætninger er også meget forvirrende, nogle af det ting jeg skrivet giver overhovedet ikke mening. Jeg sætter ordne helt utilpasselig af dig selv.

 

Jeg har gennem hele min skolegang er testet for ordblind og det havde jeg ikke. Jeg fik lavet screening i dank, og det fra ku jeg se det var mange fejl. Jeg kunne ikke svar rigtigt på en eneste spørsmål i lydskelneevne (kodning fra bogstav til lyd) 

Og efter stod der at jeg kan måske være ordblind. Det er mærkeligt. Det først når jeg er 20 er det første gang sket.

 

Når jeg prøvet at skrive efter noget så glemmer jeg det efter jeg har stavet det første 2 bogstaver.

 

Jeg oplever at jeg bliver forvirret når jeg læser og går tilbage til sætningerne af mig selv og når jeg har læst det færdig om det kort tekst eller langt glemmer det når jeg har læst det færdigt. 

 

Det hele startede langsomt, men med tiden det kom på hinanden. 

 

Jeg er også blevet glemsom i diverse ting også. 

 

Jeg er begyndt med at føle mig dum, virkelig

 

Er det normalt ? Er der noget jeg kan gøre?

 

Svar: 

Hej

Jeg kan godt forstå hvis du bliver nervøs for hvad der sker med dig når du har den slags forandringer.

Der kan være mange årsager til at man oplever ikke at kunne det som man kunne før. En af årsagerne kunne være dårlige oplevelser med stoffer men det skriver du ikke noget om i dit spørgsmål.

Jeg kan ikke på afstand fortælle dig hvad der er galt med dig eller om der overhovedet er noget galt så jeg vil bede dig om at gå til din læge og fortælle det som du har skrevet her.

Måske din læge kan finde ud af hvad der er galt og ellers han kan henvise dig til en speciallæge som kan.

Hilsen
Henrik  

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen