Spørgsmål:

Blandning af Lamotrigin og Ritalin

Dato: 11.11.2021

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

51år

Jeg vil spørge om det er farligt at tage Ritalin, når man er i behandling med Lamotrigin? Der er en lang historie bag min medicinering. Den korte version er: Lamotrigin 200 mg, får jeg pga humørsvingninger. Behandlades tidligere med Ritalin for ADD. Stoppede af forskellige grunde. Synes at jeg har behov for det igen. Min psykiater er ikke enig. Han er nu på orlov, og jeg vil bare høre om det er skadeligt for mig, eller om medicinerne påvirker hinanden negativt, om jeg tar Ritalin samtidigt med Lamotrigin?

Svar: 

Hej

Først og fremmest vil jeg sige at jeg ikke kan blande mig i de beslutninger din psykiater tager. Ritalin øger koncentrationsevnen i lille dosis og lamotrigin dæmper uro og humørsvingninger som du skriver, ved at hæmme nogle stimulerende stoffer i nervesystemet og hæmme nogle kanaler i nervecellerne. Konsekvensen er at man slapper mere af og det virker derfor både stabiliserende og hæmmer epilepsi.

Selvom de virker på forskellig måde på nervesystemet, virker de altså også modsat og det kan være forklaringen på at psykiateren ikke vil udskrive begge dele.

Hilsen
Henrik  
 

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen