Spørgsmål i Brevkassen d. 2.5.2024

Kan man blande ADHD medicin med coke?

KategoriBekymringFeststofferKokainNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde21 år

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADHD medicinen et par dage op til?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Elvanse er et stof til behandling for ADHD som når man indtager det er et forstadie til det aktive stof som er amfetamin. Når det kommer ind i kroppen omdannes det over noget tid og giver så den stimulerende effekt som er nødvendig til ADHD.

Hvis man tager kokain for rus så er det i meget større doser. Der er masser af konsekvenser i form af forhøjet blodtryk og kramper og risiko for psykose.

Spørgsmålet er om der er alvorlige konsekvenser hvis man stopper med Elvanse og tager kokain og svaret må være at det er det samme som hvis man tager kokain uden at være på Elvanse i forvejen. Man skal være opmærksom på at det at man har ADHD i forvejen gør at man kan reagere anderledes og kraftigere på stoffer og alkohol.

Så min slutkommentar er som det plejer, at det er sikrere at lade være fordi man aldrig ved på forhånd hvornår det bliver en negativ oplevelse.

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Dreng / mand20 år

hashmisbrug

Hej, jeg var sammen en pige i 3 uger ,hun elskede mig og jeg elskede også hende ,men jeg vidste også ik at hun har et hashmisbrug ,altså hun ryger hver dag om aftenen fordi hun siger at jeg kan ikk...
Pige / kvinde30 år

Cbd m. under 0.2% thc

Hej😊 Jeg har røget hash hver eneste dag i over 15 år, men da jeg fik kørekort, tog jeg en kold tyrker, og jeg har ikke røget hash i 1 år og 4 måneder nu. Forleden dag fortalte en veninde mig om cb...
Se flere spørgsmål >