Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Rødme og kløe ved hash rygning.

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Hej brevkasse. 

Når jeg selv ryger eller er i rum med folk der ryger hash, så når jeg kommer hjem begynder min krop at blive rød der hvor tøjet sidder stramt og det begynder at klø, huden bliver meget irriteret der hvor tøjet sidder eller når jeg sidder ned! Jeg syntes det er underligt når jeg aldrig har hørt nogen have det sådan før, det tager som regel op 2 uger før den røde hud og kløen forsvinder. Det er ikke som nældefeber da nælderne aldrig kommer (Jeg har haft nældefeber før)Det mere som rød irriteret hud når der kommer tryk fra tøj eller når jeg sidder ned.  

Hvad kan jeg gøre for at den røde irriteret hud ikke kommer.

Mvh swag.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej swag 

Jeg har kigget mange steder efter et svar på dette spørgsmål men kun fundet en enkelt artikel. Du er jo i forvejen disponeret til allergi og jeg tror at det er et kontakt-eksem du får af indholdsstoffer i røgen. Der er forsket i at lave antiallergiske cremer med bestanddele af cannabisplanten men når man sætter ild til den bliver det jo noget andet og der er 70 forskellige aktive stoffer i cannabisplanten + alle de andre der opstår når man brænder den af.  

Jeg har netop haft en patienten i behandling som kom med rødt udslæt i ansigtet et par gange og hvor jeg ikke kunne finde ud af hvorfor han havde det udslet men efterfølgende fandt vi ud af at han havde røget hash under behandlingen. 

Mit svar er enkelt – stop med at ryge for du vil sandsynligvis få det hver eneste gang du ryger fra nu af. Hvis du også får det af andres rygning må du jo finde ud af at gå ud mens de ryger eller man ryger udenfor ligesom de fleste gør med tobak.

 

Hilsen Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand58 år

Muskel skader amfetamin

Kan amfetamin giver muskelskader/lammelser ? 2 venner der er mange årlige amfetamin misbrugere, har begge fået en næsten lam skrumpe arm. Det ses meget tydeligt, resten af kroppen synes rimelig nor...
Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >