Spørgsmål i Brevkassen d. 19.9.2012

Psykologer med ekspertiser i hashafhængighed

KategoriBedøvende stofferCannabisHashHHCNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand

Til min bror, som dagligt ryger, leder jeg efter en psykolog, der har speciale i at dels håndtere personlige problemer og dels hashafhængighed. 
 
Eric, i den forbindelse har jeg nogle spørgsmål. 
Hvilken slags psykolog skal jeg lede efter?
Hvilken sammenhæng er der mellem prisen på en psykolog og kvaliteten af konsultationen? 
 
Min brors karakteristik er således: 
*Starten af 30'-erne. Stadig igang med lang uddannelse efter ca. 9-10 år. 
*Skoletræt men ingen selvindsigt til at forstå det. 
*Skilsmissebarn med mange skeletter i skabet fra barndom omkring mors død og faderens nye familie, etc. 
*Mere eller mindre hashafhængig siden teenager. 
*Lavt selvværd og social fobi. 
*Intelligent og understimuleret.
 
Skrevet af: Mikkel

Svar fra psykolog Eric Allouche

Hej Mikkel

 

Jeg vil anbefale dig at du søger en psykolog som er vant til at arbejde med misbrug. Min erfaring er at psykologer som ikke er vant til det bliver ofte skræmt af misbruget og har svært at forholde sig til de tilhørende problemer. 

Psykologerne som arbejder i misbrugsfeltet er organiseret i et fagligt selskab som har den følgende hjemmeside: www.misbrugsnet.dk 

Under rubrikken "medlemmer" kan du finde psykologernes tlf. nr, e.mail og øvrige referencer.

 

For at besvare dit andet spørgsmål, så nej, jeg synes ikke at der er en sammenhæng mellem prisen og kvalitet. Prisen er i øvrigt nogenlunde den samme for langt de fleste psykologer (omkring kr. 800-900 per time). Er du heldig, kan du finde en psykolog som ikke gå så meget op i penge og vil tage mindre…som sagt skal du ikke tolke det som et tegn på at det er en dårlig psykolog.

 

Når det er sagt, så vil jeg anbefale dig at undersøge i først omgang om det misbrugscenter som betjener det sted hvor din bror bor ikke tilbyder psykologsamtaler. Og hvis de ikke gør det, så om de kan bevilge nogle samtaler hos en psykolog. 

 

Endeligt, vil jeg gerne tilføje at det er stort set umuligt at hjælpe folk som ikke ønsker det. Jeg synes at det er rigtig godt at du ønsker at hjælpe din bror…men hvis han ikke ønsker selve at gå i behandling, så hjælper det ikke at tvinge ham til det. 

Hvis han ikke er motiveret til behandling skal du tage det derfra og i først omgang snakke med ham og prøve at motivere ham. Det kan du gøre ved bl.a. at få ham til indse de problemer han har samt at disse problemer kan faktisk løses hvis han gør den rigtige indsats.

 

Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig.

 

Held og lykke med det.

 

Eric

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >