Spørgsmål i Brevkassen d. 8.2.2023

Påvirket i 5 dag

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisEdiblesHashKæresterKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand40 år

Min mand har købt noget lovlig cannabis for at prøve en efter mange år, da han var ung har prøvet et par gang med venner og ikke mere men så en dag i byen kunne vi se i en lovlig medicinsk butik og ville prøve en og fik taget fredag aften virkede med det sammen og kig i seng. Næste morgen var han standig skæv og kunne huske som ung at efter 3-4 timer gik den over men ikke dene gang. Jeg læste at nogle gang kan går 24 timer men det kig mere, han begyndt at være bange og kunne ikke være stille spiste ikke meget drak meget, gik flere kilometer begyndt at blive meget bange at den skulle går over men er ikke. Fik jeg ringet til lægevagten kunne ikke for hjælp eller ikke noget berolige, men fik at vide at vi skulle ringe til akut psykiatrisk skadestue og skulle komme for at snakke. Vi tog derned (er gået 40 timer) fik han snakket med sygeplejsken hvor hun tog nogen test og spørgeskema som hun kunne se at det er ikke så farligt for han ser ikke paranoid så skulle hun snakke med en læge. Fik hun snakket med lægen og kunne se at der ikke noget psykose han har. for han ser ikke noget eller høre stemmer det er bare der dunkker i hoved og er bange for det har taget så lang tid. Han fik nogen berolige hvor han skulle tage 4 gang hver 8 time og tirsdag hvis det ikke bliver bedre skulle vi ringe.Tog en med det smmen og kunne mærke at den begynd at virke lidt, men ville ikke sige det højt for hvis han tog fejl. Vi kom hjem fik det lidt bedre. Næste dag fik det bedre men standigvæk har det som om det går MEGET MEGET langsom mandag tog vi til den butik vi købte fortalt ham det og spurgte om det er normal at der skal gå 3 dag. Han siger at han har prøvet en gang hvor der tog 5 dag, det fordig han kunne ikke tåle hhc og det kan godt være min mand kan ikke tåle det siger ham. Vi kig derfra lidt glad men det er ikke over inden nu er begynd at stikke på hoved som man holder benen under og kan ikke går der stikker, sådan er den begyndt, vi tænker måske er den begyndt at går over. Har ikke været på arbejde eller ikke jeg kan ikke lade ham være alene nu er der 5 dag. Er det normal går den over vi er meget bekymret, har taget for sjov skyld og er det kommet så langt. 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det lyder som en rigtigt ubehagelig oplevelse og jeg håber at det er helt overstået.
Du skriver ikke om det var noget som blev spist eller røget men jeg vil næsten gå ud fra at det blev spist. Jeg går også ud fra at det kun var din mand og ikke også dig som tog det.

Når I har købt cannabis i en butik må man gå ud fra at det har været cannabis og ikke andet end cannabis. Vi hører om folk som køber noget som de tror er cannabis men som i virkeligheden er andre stoffer sprayet på plantemateriale. Der er udviklet meget stærke typer cannabis som ikke findes naturligt og hvis man indtager dem kan man få en alvorlig påvirkning og negative effekter som er kraftige og varer meget længere end hvis det var almindelig cannabis.

Forskellen på at ryge og spise er at ved rygning får man hele dosis på få sekunder til få minutter mens man ved spisning for cannabis i blodet over mange timer. Hvis man ikke tåler cannabis vil man få det dårligt ved rygning men det er en begrænset periode og man kan se sammenhæng mellem indtagelse og effekt. Ved spisning udløses cannabis over mange timer og hvis man så ikke tåler det vil man få det dårligt over mange timer til dage.

En tredje ting er styrke. Man kan måske godt tåle en lille smule men får det dårligt med større mængder. Sådan er det jo også med medicin og det er årsagen til at man skal passe på med medicinske stoffer som påvirker psyken. For eksempel er det ofte sådan med antidepressiv medicin at man starter med halv dosis for at være sikker på at der ikke er bivirkninger. Der er noget som kan tyde på at din mand ikke tåler cannabis særligt godt og hvis han har spist en dosis som han ikke kan tåle og fået mere og mere over mange timer, tager det også nogle dage at komme af med det igen.

Så den simple forklaring er at din mand ikke kan tåle indtagelse af cannabis og er lang tid om at komme sig ovenpå den omgang som manden i butikken siger. Den komplicerede forklaring ville være at der er tale om andre ting end cannabis men forløbet tyder nok mest på at det er den simple forklaring.

Der er mange unge som i årenes løb har skrevet til brevkassen med dårlige oplevelser efter at have spist eller røget cannabis og min anbefaling er som oftest at man tager det som tegn på at ens hjerne reagerer dårligt på cannabis og risikoen for at få en ny dårlig oplevelse er meget stor. Så en dårlig oplevelse med cannabis er et risikotegn og en stærk grund til ikke at prøve igen.
    
Hilsen
Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >