Spørgsmål i Brevkassen d. 20.4.2018

Mulighed for hashosykose

KategoriBedøvende stofferCannabisForældreHashNysgerrighedPårørendePotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand16 år

Hej. Jeg har et par spørgsmål omkring hash, og dets mulige bivirkninger. Jeg er en dreng på 16 år, der har prøvet hash en del gange, men de seneste par gange er der opstået en stor bekymring omkring at få en hashpsykose, da jeg desværre har læst lidt for meget om den, så ville gerne høre hvad chancen for netop at få dette er, hvordan den kan reduceres og hvor lang tid efter man har røget kan den sætte ind. God dag.

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej 

Tak for din mail, som er yderst relevant.

Du skriver at du har læst en del om hashpsykoser. Heldigvis har du det, for netop viden omkring hvad man udsætter sin hjerne for, når man ryger hash er meget vigtigt.

I takt med at hashen bliver stærkere og stærkere(højere THC indhold), så stiger risikoen for at få en hashpsykose også, den er bliver nemlig udløst af THC.

Hvor stor risikoen er for at få en psykose kan jeg ikke udtale mig om, da det bl.a. afhænger af hvor meget og hvor ofte man ryger hash eller skunk og hvordan ens sindstilstand ellers er. Men jeg kan sige at jeg i mit job som rusmiddelbehandler, oftere og oftere støder på unge der har eller har haft en hash udløst psykose.

Ofte sætter psykosen ind umiddelbart efter man har røget og den vare fra få timer til uger. Hvis man har en hash udløst psykose der ikke klinger af i løbet af et par timer, er det vigtigt at søge hjælp hos sin egen læge, da der er der en risiko for at psykosen bliver langvarig.

Når man først har oplevet at få en stofudløst psykose, så er min erfaring at man ikke kan tåle at tage stoffer mere! Forstået på den måde at man efterfølgende ved indtag af stoffer vil være voldsom disponeret for at få endnu en psykose.

Så med andre ord, den eneste mulighed for at for at reducere risikoen er helt at lade være med at tage stoffer.

Venlig hilsen

Morten

 

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >