Spørgsmål i Brevkassen d. 1.4.2018

Medicinsk cannabis til behandling af patienter

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDHashHHCMedicinNysgerrighedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde19 år

Hej, jeg har lige et spørgsmål angående medicinsk cannabis.

– Er det en god ide at bruge medicinsk cannabis til behandling af patienter, på trods af at det ikke er testet på samme måde som anden godkendt medicin?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Lige så enkelt dit spørgsmål er – lige så kompliceret og uklart må man sige at svaret er.

Vi har mange gange i historien bragt naturlige produkter ind i den almindelige medicinske behandling såsom morfin, digitalis etc. Mange af stofferne er kommet ind i behandling på et tidspunkt hvor man ikke havde de regler omkring testning som man har nu og det har sandsynligvis  også medført en masse problemer i form af bivirkninger og måske dødsfald som man ikke har opdaget fordi testningen ikke har været på plads.

Samtidig er der mennesker som har gavn af behandlingerne. Problemet er at når vi ikke laver de kliniske tests så finder vi ikke det aktive stof i cannabis som virker for den enkelte og får heller ikke et godt billede af hvem som har glæde af medicinen og hvem som har negativ effekt som måske i sidste ende stiller dem dårligere.

Summa summarum så misser man en klinisk mulighed for at finde den optimale brug af cannabis når man ikke tester klinisk men samtidig så mister man en mulighed for en god behandling hvis man ikke bruger den.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >