Spørgsmål i Brevkassen d. 22.9.2019

Marihuana

KategoriBedøvende stofferCannabisEdiblesHashKonkrete bekymringerNysgerrighedPotSkunkSporingstiderTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde59 år

Min veninde fortalte mig forleden at hendes mand ryger marihuana/pot hver aften, hvilket er ok med hende. Hun siger, at mange tager en øl eller et glas vin om aftenen – han ryger bare lidt pot istedet (er ikke total stenet, men bare lidt påvirket). Jeg synes egentlig, at det er ok at ryge lidt pot engang imellem, men tænker at hver aften lyder af lidt meget. Min bekymring går på at han ryger hver aften og kan også ryge lidt om formiddagen hvis han har en fridag i hverdagene. Jeg ved, at han kører bil hver dag og også henter børn om eftermiddagen. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor længe det er i kroppen og hvor længe man er påvirket. Er det sikkert at køre i bil (hvor længe skal der gå fra man har røget til man må køre i bil)? Tænker at hvis han ryger hver aften er kroppen vel lidt afhængig? Jeg kunne vel blande mig udenom – og det er jo også deres egen sag – men synes at det er tankevækkende/bekymrende at han kører i bil, især med børnene. Er der andre bivirkninger der kunne have indvirkning på deres hverdag/familieliv? På forhånd tak.

Far

Svar fra læge Henrik Thiesen

800×600 Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel – Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

Hej

Det er jo en tricky situation. Der er cannabis i blodet i et par dage hvis man ryger 1 gang og i flere dage hvis man ryger dagligt.

Det er svært at vide hvor meget cannabis / THC der er i blodet men der er fastsat følgende tre grænseværdier for THC-kørsel:

  • Lavt niveau THC: ( over 0,001-0,003 mg /kg blod)
  • Mellem niveau THC: (over 0,003 men ikke over 0,009 mg /kg blod)
  • Højt niveau THC: (over 0,009 mg /kg blod)

Der er bøde og klip i kørekortet for alle niveauer. Der ud over må man ikke køre bil hvis man er svimmel eller sløvet under nogle omstændigheder. 

Om det er afhængighedsskabende er et individuelt problem som kan være svært at vurdere når man ikke er tæt på. Det lyder jo ikke som om det giver problemer i familien.

Hilsen

Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >