Spørgsmål i Brevkassen d. 5.11.2021

Må man ryge hash når man har kyssesyge?

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Må man ryge hash når man har kyssesyge? Man må ikke indtage alkohol grundet lever, nyre, milt og sådan. Men må man ryge hash?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Man skal stoppe med at indtage alkohol når man virusinfektionen ”kyssesyge” som også kaldes Ebstein-Barr-virusinfektion fordi sygdommen får milten og leveren til at hæve op på grund af kraftig aktivitet af immunsystemet.

I den periode er der en lille risiko for at milten kan revne hvis man for eksempel får stød mod maven og det kan medføre ubehagelige blødninger. Alkohol påvirker også de indre organer kraftigt så man anbefaler også at man ikke drikker alkohol mens sygdommen er aktiv.
Hash påvirker ikke milt og lever på den måde så i den sammenhæng er der ingen risiko men i det hele taget har kroppen godt af en pause med forskellige påvirkninger så længe der er sygdom.

Hilsen
Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >