Spørgsmål i Brevkassen d. 26.2.2013

Konsekvenser af passiv hashrøg

KategoriCannabisCBDHashHHCKæresterKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørendePotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde24 år

Hej Henrik.

Jeg skriver fordi jeg er i et forhold hvor min kæreste har et hashmisbrug. Vi har været sammen i 3 1/2 år og han har i alle årende røget hash, ud over få korte pauser. Han ryger ca. 5-7 hash joints om dagen og det har han gjord de sidste 2 år i hvert fald. Jeg holder ikke rigtig øje med hans forbrug, da vi lige fra starten har været meget åbne omkring han misbrug. 

Jeg har dog de sidtse stykke tid begyndt at bekymre mig for hans og mit ejet helbred. Han er på tros af sit stigende forbrug velfungerende. Han kan passe sit job, venner, familie og mig. Har ikke nogen tydelige psysiske men (hallucinationer, angst osv) 

Det jeg vi spørge om efter denne smørge er hvilke konsekvenser har det for mig at sidde i hans hashrøg dagligt? Jeg ved ikke om det er tankerne der spiller mig et pus eller om det rent faktisk er en reaktion på den røg påvirkning jeg har været udsat for de sidste 3 1/2 år.

Men jeg er træt om aldrig før, kan sove hele døgnet rundt hvis jeg kunne komme til det, jeg har ingen appetit og føler ofte jeg har uro i kroppen og hjertebanken omkring sengetid. Jeg har svært ved at koncentrere mig og jeg har et meget svingende humør. Jeg har helt bevidts ikke læst om dette på netdokteren eller andre steder på nettet.

Det skal lige siges at jeg selv syger cigeretter og ved at dette også har en påvirknign på min krop. 

Glæder mig til at høre fra dig.

Mvh Ditte Bendsen

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

 

Umiddelbart har det nok ikke de store konsekvenser at du ind imellem er udsat for passiv rygning af fra cannabis men der er faktisk undersøgelser som viser at man optager cannabis når man er passiv ryger. Det er ikke ret høje niveauer men der kan måles cannabis i urinen efter passiv rygning.

 

Der kan være mange årsager til at du har det som du har det og mit bedste råd vil være at du søger din læge som kan gå nærmere ind i det. Mange rygere mangler for eksempel D-vitamin og mangel på dét giver mange af de symptomer du beskriver.

 

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >