Spørgsmål i Brevkassen d. 26.2.2013

Konsekvenser af passiv hashrøg

KategoriCannabisCBDHashHHCKæresterKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørendePotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde24 år

Hej Henrik.

Jeg skriver fordi jeg er i et forhold hvor min kæreste har et hashmisbrug. Vi har været sammen i 3 1/2 år og han har i alle årende røget hash, ud over få korte pauser. Han ryger ca. 5-7 hash joints om dagen og det har han gjord de sidste 2 år i hvert fald. Jeg holder ikke rigtig øje med hans forbrug, da vi lige fra starten har været meget åbne omkring han misbrug. 

Jeg har dog de sidtse stykke tid begyndt at bekymre mig for hans og mit ejet helbred. Han er på tros af sit stigende forbrug velfungerende. Han kan passe sit job, venner, familie og mig. Har ikke nogen tydelige psysiske men (hallucinationer, angst osv) 

Det jeg vi spørge om efter denne smørge er hvilke konsekvenser har det for mig at sidde i hans hashrøg dagligt? Jeg ved ikke om det er tankerne der spiller mig et pus eller om det rent faktisk er en reaktion på den røg påvirkning jeg har været udsat for de sidste 3 1/2 år.

Men jeg er træt om aldrig før, kan sove hele døgnet rundt hvis jeg kunne komme til det, jeg har ingen appetit og føler ofte jeg har uro i kroppen og hjertebanken omkring sengetid. Jeg har svært ved at koncentrere mig og jeg har et meget svingende humør. Jeg har helt bevidts ikke læst om dette på netdokteren eller andre steder på nettet.

Det skal lige siges at jeg selv syger cigeretter og ved at dette også har en påvirknign på min krop. 

Glæder mig til at høre fra dig.

Mvh Ditte Bendsen

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

 

Umiddelbart har det nok ikke de store konsekvenser at du ind imellem er udsat for passiv rygning af fra cannabis men der er faktisk undersøgelser som viser at man optager cannabis når man er passiv ryger. Det er ikke ret høje niveauer men der kan måles cannabis i urinen efter passiv rygning.

 

Der kan være mange årsager til at du har det som du har det og mit bedste råd vil være at du søger din læge som kan gå nærmere ind i det. Mange rygere mangler for eksempel D-vitamin og mangel på dét giver mange af de symptomer du beskriver.

 

Hilsen

Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >