Spørgsmål i Brevkassen d. 24.5.2023

Hvorfor påvirker hash hjernen? Hvad er der specifikt der gør at man bliver pårvirket

KategoriBedøvende stofferCannabisHashNysgerrighedPotSkunkTHCViden
foto
Se svar
2
2 kommentarer

Spørgsmål fraDreng / mand16 år

Hejsa. Jeg har et spørgsmål, vedrørende hash. Jeg forstår godt at hash påvirker hjernen, men hvad er det helt præcist der gør at man bliver "høj". 

Svar fra rusmiddelekspert Thorsten Hauerslev Larsen

foto

Hej. Fedt spørgsmål 🙂

Når man bliver "høj" af cannabis, skyldes det hovedsagentligt en kemisk forbindelse kaldet delta-9-tetrahydrocannabinol (THC). THC er en cannabinoid, der findes naturligt i cannabisplanten og er kendt for sine psykoaktive egenskaber.

Når man indtager cannabis, typisk ved at ryge eller spise det(edibles), bliver THC absorberet i blodbanen og transporteres til hjernen. I hjernen binder THC sig til cannabinoid-receptorer, der primært er placeret i områder af hjernen, der styrer tænkning, hukommelse, bevægelse, fornemmelser og følelser.

Når THC binder sig til disse receptorer, påvirker det aktiviteten i hjernen og ændrer neurotransmitterniveauerne. Dette resulterer i en række forskellige effekter, der kan omfatte Gælde og opstemthed, afslapning, forandrede sanser, forvrænget tidsopfattelse, øget appetit og ændringer i hukommelse og koncentration.

Effekten af at blive "høj" varierer dog fra person til person og afhænger af faktorer som dosis, indtagelsesmetode, individuel tolerance og den specifikke cannabisstamme. Det er også værd at bemærke, at der er andre cannabinoider i cannabisplanten, for eksepmel cannabidiol (CBD), disse har forskellige effekter og bidrager til også den samlede oplevelse.

Håber at det var svar nok.

Mvh Thorsten

2 kommentar

Thilde

Hvorfor får man en psykose? Hvad sker der i hjernen, hvordan reagere den osv

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >