Spørgsmål i Brevkassen d. 16.6.2017

Helbredsundersøgelse søfart

KategoriBedøvende stofferCannabisHashNysgerrighedPotSkunkSporingstiderStoftestTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Hej. Skal have lavet en helbredsundersøgelse hos en søfartslæge her inden længe. Skal lægen informere om på forhånd hvis de tester for thc i urinprøven? Kan lægen se det uanset hvad,og kassere mig på det grundlag? Eller kigger de kun på det de skal tjekke, så som sukker osv?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Ifølge lovgivningen om søfartsattester skal lægen undersøge for rusmiddelmisbrug:

4. Rusmiddelmisbrug, herunder regelmæssig indtagelse af rusmidler, som vurderes at have skadelig indflydelse på den undersøgtes dømmekraft i forbindelse med sikkerhed og sundhed til søs. Endvidere afhængighedstilstand, skadelig brug eller psykiske lidelser forårsaget af rusmidler.

Ved rusmidler forstås alkohol og andre psykoaktive stoffer, herunder opioider, sedativa og hypnotika, kokain og andre centralstimulerende stoffer, cannabinioider, hallucinogener og flygtige opløsningsmidler (F1, eventuelt F10-F19).
( https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=158016 )

Så jeg ville satse på at de tester generelt for stoffer. Hvis du er på kanten skal du nok udsætte din undersøgelse til attest og holde dig fra det du eventuelt bruger nu. Reglerne er jo til for at forhindre at du bliver en risiko for skibet og andre om bord.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Dreng / mand27 år

Panik angst sertralin og skunk

Hej jeg er en mand på 27 år der får 150mg sertralin mod panik angst hvilket hjælper utroligt meget men jeg har tidligere godt kunne lide at nyde lidt skunk en lørdag en gang i måneden, men det var ...
Se flere spørgsmål >