Spørgsmål i Brevkassen d. 16.6.2017

Helbredsundersøgelse søfart

KategoriBedøvende stofferCannabisHashNysgerrighedPotSkunkSporingstiderStoftestTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Hej. Skal have lavet en helbredsundersøgelse hos en søfartslæge her inden længe. Skal lægen informere om på forhånd hvis de tester for thc i urinprøven? Kan lægen se det uanset hvad,og kassere mig på det grundlag? Eller kigger de kun på det de skal tjekke, så som sukker osv?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Ifølge lovgivningen om søfartsattester skal lægen undersøge for rusmiddelmisbrug:

4. Rusmiddelmisbrug, herunder regelmæssig indtagelse af rusmidler, som vurderes at have skadelig indflydelse på den undersøgtes dømmekraft i forbindelse med sikkerhed og sundhed til søs. Endvidere afhængighedstilstand, skadelig brug eller psykiske lidelser forårsaget af rusmidler.

Ved rusmidler forstås alkohol og andre psykoaktive stoffer, herunder opioider, sedativa og hypnotika, kokain og andre centralstimulerende stoffer, cannabinioider, hallucinogener og flygtige opløsningsmidler (F1, eventuelt F10-F19).
( https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=158016 )

Så jeg ville satse på at de tester generelt for stoffer. Hvis du er på kanten skal du nok udsætte din undersøgelse til attest og holde dig fra det du eventuelt bruger nu. Reglerne er jo til for at forhindre at du bliver en risiko for skibet og andre om bord.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >