Spørgsmål i Brevkassen d. 4.6.2021

Hashpsykose ?

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKokainKonkrete bekymringerKrop og sundhedMDMANysgerrighedPotPsykisk sygdom
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde20 år

Hej,

Jeg skriver herind fordi jeg er lidt bekymret, min far og onkel har fået hashpsykose og min far har paranoid skizofreni grundet den psykose. Derfor er jeg jo første grads disponibel og har holdt mig fra hash. (Har kun prøvet det 1 enkelt gang og kunne ikke lide det.) 

Mit spørgsmål er således, jeg har en veninde der ryger meget hash, og kan jeg blive påvirket af "second-hand smoke" ved at jeg hænger meget ud med hende? Altså kunne det på en måde trigger en psykose? Og i øvrigt kan man få en psykose meget lang tid efter man har røget hash eller taget andre stoffer? Jeg tog i en kort periode meget ecstasy og coke for snart 3 år siden men stoppede hurtigt fordi min kæresye hjalp mig, kan det have en forsinket effekt?

 Tusind tak, 

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej

Jeg har aldrig hørt om tilfælde af udløste stofpsykoser når man er i rum med folk der ryger, men vi er alle forskellige, så hvis du føler at du bliver påvirket når din veninde ryger, vil jeg foreslå at du ikke sætter dig tæt på hende når hun ryger. 

Jeg har oplevet at nogle kan få flashbachs efter en lang stoffri periode. Det har primært været når de tidligere har haft et misbrug af LSD og eller MDMA.

Hvis du oplever symptomer på flashbacks vil jeg foreslå at du kontakter din læge eller dit lokale rusmiddelcenter og får en snak om hvad der er af behandlingsmuligheder. Du kan her på netstof  under "Find hjælp" finde adressen og telefon nummeret til rusmiddelcenteret.

Mvh

Morten

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >