Spørgsmål i Brevkassen d. 16.11.2015

Hash til at dæmpe angst?

KategoriAbstinenserAngstBedøvende stofferCannabisHashKæresterNysgerrighedPårørendePotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde21 år

Hej.

Jeg fandt sammen med min kæreste for halvandet år siden og da vi mødte hinanden røg han hash.

Jeg har snakket en del med ham om det og inden vi indgik i et seriøst forhold var han også indforstået med at jeg ikke ville have at det skulle fortsætte og at jeg ikke kunne se en fremtid med en som var misbruger. Efterhånden fandt jeg ud af at da hans far gik bort i år 2000, fik han konstateret angst, dødsangst og panikangst mener jeg at det er. Han er tit bange for at han fejler noget og går tit til lægen, og jeg tror at han får mere ro i kroppen af at en læge siger til ham at han ikke fejler noget. 

Han blev ved med at ryge hash fordi at hans angst blev dæmpet og han fandt ro i sig selv..

Han har haft flere forskellige misbrug af forskellig art, han har taget mange forskellige ''hårde'' stoffer i form af coke og fantasi stoffer, men da hans familie begyndte at slippe kontakten stoppede han og røg kun hash derefter.

i sommers vågnede han op en dag og ville stoppe med at ryge hash, han ryger også smøger og det ville han også stoppe, og det gik rigtig godt. Han røg ikke smøger i en hel uge og røg kun én mild joint på en hel dag og det skal lige siges at han ryger mellem 2 og 3 stærke om dagen. Men han blev nød til at stoppe det fordi at han fik angst af at mangle det, som om at det beroliger hans angst at ryge og ved at stoppe så får han angstanfald. 

Så mit spørgsmål lyder om det kan være rigtigt at hans angst blusser op når han ikke ryger eller om det er abstinenser som han bare skal igennem? Han ved det ikke rigtig selv og det tror jeg heller ikke at hans læge gør for lægen siger bare at han skal tage det roligt og stoppe i hans eget tempo, men er der et behageligt tempo når man skal stoppe med et misbrug? Han skal vel igennem nogle abstinenser først?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Ja der er ofte problemer når man skal ophøre med noget man har taget dagligt i længere tid og det gælder uanset om man har taget piller for blodtrykket eller røget hash.

Det lyder grundlæggende som om din kæreste har nogle problemer med angst som det vil være hensigtsmæssigt at få behandlet mens han holder op med hash’en. Det er ikke nødvendigvis sådan at han så skal i lang angstbehandling for man kan anskue angsten som en del af abstinenssymptomerne og så behandle i nogle måneder eller op til et år. Min erfaring er at folk godt selv kan mærke når de er kommet i en mere stabil fase og så kan trappe ud af behandlingen igen.

Så for at svare specifikt på dit spørgsmål så – ja det kan godt passe at angsten blusser op men som du skriver så er der som regel noget ubehag forbundet med at stoppe med stoffer eller alkohol og der skal som regel noget hjælp til at komme igennem den sidste fase for at lægge det sidste fra sig.

Til gengæld er det en proces så det kan det være god ide at komme så langt ned som muligt i et langsomt forløb inden man tager det sidste – på den måde får man også en ide om hvilke problemer det kan udløse.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >