Spørgsmål i Brevkassen d. 25.6.2020

Hash og graviditet

KategoriBedøvende stofferCannabisHashHHCKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde18 år

Hej. 

jeg skriver ang. et spørgsmål ang. hash og graviditet, som nærmest er enslydende med spørgsmålet fra d. 19.09.2014, hvor en pige har røget hash i 6 uger. 

mit spørgsmål er, om I har fået mere viden på området eller det på nogen måde er muligt at kontakte hende der spurgte sidst og spørge ind til eventuelle konsekvenser. 

jeg er i samme situation, har røget fast 2 år på grund af ledigt og jeg er 6 uger henne da jeg finder ud af at jeg er gravid og . jeg er stoppet med at ryge med det samme. 

jeg overvejer kraftigt abort, fordi jeg frygter konsekvenserne, kan I rådgive mig?

pft

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Det har hele tiden været opfattelsen at enkeltstående tilfælde af hashrygning ikke giver langtidsfølger men så snart der er tale om dagligt forbrug så kan der være følger i længere tid. Det er især hvis der ryges dagligt blandt unge i puberteten, hvor hjernen ikke er udviklet, at man ser langtidsfølger i form af indlæringsbesvær.

Generelt frarådes unødvendig brug af farmakologisk aktive stoffer under graviditet i vid udstrækning, især når deres virkning fostret er ukendt eller kan mistænkes for at forårsage skade. De undersøgelser som r beskrevet i det materiale jeg har adgang til deler sig også i dem der har været massivt udsat for daglig cannabis og dem som har været udsat for enkelte tilfælde af rygning.
For gruppen som er udsat for få tilfælde er der ikke fundet skader ved de mens der i gruppen som var meget udsat var lidt reduceret fodlængde og kropsvægt, afhængig af dosis. I en anden undersøgelser fandt man ikke denne nedsatte vækst efter 8 måneder, 1 år, 6 år eller i ungdommen. Hos nyfødte udsat for massiv hashrygning har man fundet øget fysisk rysten, længere tilvænning til visuelle stimuli, øget tendens til forskrækkelse og søvnforstyrrelser. Der er ligeledes fundet lidt dårligere mental udvikling i det første leveår men det er ikke genfundet efter første leveår

Så der er generelt en stor forskel på om der er massivt forbrug eller der har været et mindre forbrug i enkeltstående tilfælde. Men selv ved stort forbrug i graviditeten har det været svært at finde alvorlige langtidseffekter og hvis man som du har stoppet så snart du blev opmærksom på at du var gravid er risikoen lille. 

Helt generelt er det så enkelt at man skal holde sig fra cannabis hvis man er gravid men sommetider opdager man det jo først når det er sket.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >