Spørgsmål i Brevkassen d. 28.1.2022

Hash-kørsel

KategoriBedøvende stofferCannabisEdiblesHashKonkrete bekymringerNysgerrighedPotSkunkSporingstiderStoftest
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand20 år

Hej. Jeg røg 2 joint for 3 snart 4 dage siden. Kan jeg køre bil nu uden at komme i konflikt med loven? Jeg har nemlig arbejde som chauffør og har meget svært ved at finde svar på hvornår man må køre bil efter indtagelsen? Nogen siger Max 18 timer kan politiets spyttets se tilbage. mens andre siger helt op til 14 dage? Jeg føler mig på ingen måder påvirket mere. Men er meget ked af man ikke kan finde et præcist svar på dette da jeg gerne vil undgå bøder og klip og kunne følge lovgivningen. Og syndes det meget uretfærdigt at få klip i mit kørekort og en kæmpe bøde fordi jeg røg for 3 dage siden, en der drak for 3 dage siden vil jo aldrig blive straffet? Kan derfor ikke forstå meningen bag denne lovgivning. Det virker lidt som om man mere tænker at gå efter hash-køberen via færdselsloven nu hvor narkolovgivningen ikke fungere optimalt? Eller bruger man uretfærdige metoder til at dømme trafikanter med thc i blodet?

Svar fra rusmiddelekspert Thomas Eriksen

Hej

 

Jeg kan ikke give dig et præcist svar på om du lovligt kan køre bil efter 4 dage, da dette afhænger af den mængde THC du stadig har i kroppen. Hvis mængden er under 0,001mg THC er du ok, men som med alkohol kan to mennesker indtage samme mængde men få en forskellig promille. En spyttest vil kunne vise THC i op til 8 dage efter indtagelse.

 

Jeg kan godt forstå at det virker urimeligt at man 3 dage efter at have røget stadig kan blive dømt for at køre bil, men det hænger sammen med at THC bliver i kroppen noget længere tid en alkohol som er hurtigt ude igen. Med de nye regler for kørsel med THC har man faktisk prøvet at sidestille kørsel med THC og kørsel med alkohol, da der tidligere var nul tolerance for kørsel med THC.

Mvh.

Thomas

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >