Spørgsmål i Brevkassen d. 22.9.2013

Hash

KategoriCannabisHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørendePotRitalinTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde27 år

Jeg har kendt en pige i 7 måneder. Hun ruger 4 klumper hash hver dag (ikke andet – det er jeg sikekr på). 

Hendes døgnrytme er helt ødelagt. vågner 14-16 og går i seng 8:00. Hun har ikke noget job.

Jeg har fundet ud af, at hun har sex med mænd for at få fianseret sig hash/festliv.

Hun har røget siden hun var 17 år.

Mit spørgsmål er:

Kan man blive narkoman af at ryge hash? Altså, er abstinenserne så store, at det er en rrelt forhindring for at stoppe, eller er det primæet tale om en psykisk forhindring(blading af "selvmidicinering" mod noget mentalt og frygten for det liv der venter hvis hun stopper).

Jeg kan se, at hun ved 22-24 tidne tripper og næsten ryster/sitre over kroppen for at få noget hash.

Hun får et "tunnelsyn". Har kun tankerne på en ting. Skaffe penge til hash.

Hun gør jo skade på sig selv for at blive skæv på hash.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det du beskriver er en pige som er afhængig af hash både fysisk og psykisk. Jeg synes det er lidt svært at skelne mellem om noget er fysisk eller psykisk for det psykiske sker jo også i hjernen så begge dele optræder nok på samme tid.

For at man skal tale om afhængighed skal der være konsekvenser for ens sociale liv, at man gør skade på sig selv og at man skal have sit stof uanset konsekvenser og det beskriver du jo meget tydeligt. Når man er der hvor hun er skal der mere intensiv hjælp til for at holde op og sommetider også medicin i en periode.
”Narkoman” er en folkelig betegnelse som ofte omfatter en masse andet end det vi regner under afhængighed så det ville jeg ikke bruge, men det du beskriver er en fysisk og psykisk afhængighed af hash.

Hvis hun er interesseret i hjælp har de fleste misbrugscentre tilbud til hashafhængige så det er muligt at søge hjælp der. Der er også anonym rådgivning i flere byer.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde50 år

passiv rygning

Hej Jeg arbejder på et plejecenter, hvor en beboer ryger hash, han skal lufter ud inden jeg kommer der ind, men tit lugter det også på gangen, skal jeg være nervøs for at jeg kan teste positiv, hvi...
Dreng / mand50 år

Hvad ryger min overbo?

Hej, Jeg har en terrasse og min overbo (psykisk syg) har et vindue med skodder foran. Tidligere har jeg informeret hende, at jeg ikke vil have at hun ryger cannabis i vinduet pga. lugten på min ter...
Pige / kvinde12 år

Måske afhængig?

Hej, jeg er pige på 12 år og jeg tror jeg er afhængig af stoffer. Jeg tager både coke, heroin og ryger hash. Jeg gør det hver dag. Jeg cutter meget og er hele tiden på psykiatrisk. Jeg er også anbr...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Sommerferie: Næste chat er torsdag 8. august :)

Læs mere >