Spørgsmål i Brevkassen d. 22.9.2013

Hash

KategoriCannabisHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedPårørendePotRitalinTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde27 år

Jeg har kendt en pige i 7 måneder. Hun ruger 4 klumper hash hver dag (ikke andet – det er jeg sikekr på). 

Hendes døgnrytme er helt ødelagt. vågner 14-16 og går i seng 8:00. Hun har ikke noget job.

Jeg har fundet ud af, at hun har sex med mænd for at få fianseret sig hash/festliv.

Hun har røget siden hun var 17 år.

Mit spørgsmål er:

Kan man blive narkoman af at ryge hash? Altså, er abstinenserne så store, at det er en rrelt forhindring for at stoppe, eller er det primæet tale om en psykisk forhindring(blading af "selvmidicinering" mod noget mentalt og frygten for det liv der venter hvis hun stopper).

Jeg kan se, at hun ved 22-24 tidne tripper og næsten ryster/sitre over kroppen for at få noget hash.

Hun får et "tunnelsyn". Har kun tankerne på en ting. Skaffe penge til hash.

Hun gør jo skade på sig selv for at blive skæv på hash.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Det du beskriver er en pige som er afhængig af hash både fysisk og psykisk. Jeg synes det er lidt svært at skelne mellem om noget er fysisk eller psykisk for det psykiske sker jo også i hjernen så begge dele optræder nok på samme tid.

For at man skal tale om afhængighed skal der være konsekvenser for ens sociale liv, at man gør skade på sig selv og at man skal have sit stof uanset konsekvenser og det beskriver du jo meget tydeligt. Når man er der hvor hun er skal der mere intensiv hjælp til for at holde op og sommetider også medicin i en periode.
”Narkoman” er en folkelig betegnelse som ofte omfatter en masse andet end det vi regner under afhængighed så det ville jeg ikke bruge, men det du beskriver er en fysisk og psykisk afhængighed af hash.

Hvis hun er interesseret i hjælp har de fleste misbrugscentre tilbud til hashafhængige så det er muligt at søge hjælp der. Der er også anonym rådgivning i flere byer.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >