Spørgsmål i Brevkassen d. 18.12.2012

Hash

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDHashHHCKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkSporingstider
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde50 år

Hvis man sidder i et rum, hvor der bliver røget hash- viil man så kunne blive testet postiv ved en urin test?

Hej

Jeg har svaret på dette spørgsmål tidligere, så jeg håber, det er okay, at jeg sætter mit gamle svar ind herunder 🙂

Den canadiske snowboarder Ross Regabliati fik i 1998 frataget sin olympiske guldmedalje, fordi han var blevet testet positiv for hash.

Regabliati påstod, at han var positiv for hash, fordi han havde været passiv ryger til en fest.

Regabliati fik faktisk sin guldmedalje tilbage, men der var vist ikke så mange, der troede på hans forklaring.

Et firma, der sælger hashtests, skriver følgende på deres hjemmeside:

Passiv hashrygning har været anledning til megen tvivl og mange spørgsmål. Det er som udgangspunkt ikke muligt at blive positiv på en hurtigtest (50 ng/ml). Antager man, at en person som aldrig har røget før, sidder i et rum hvor der ryges hash, vil denne person få en koncentration på ca. 25 ng/ml (højst), hvilket ikke vil give sig udslag på en test. Har man derimod at gøre med en person som har været i gang med nedtrapning og lige er kommet under de 50 ng/ml, dvs. han er negativ på den almindelige THC-test. Da er en risiko for, at den mængde THC han ’indtager’ ved passiv rygning lagt sammen med den mængde han i forvejen har i kroppen, vil overstige de 50 ng/ml og derved give et positiv udslag på testen. Dog er det kun i en begrænset periode på ca. 6-8 timer. Så et lørdags ’arrangement’ vil ikke kunne give et positivt svar på en test om mandagen.

Man vil altså ifølge disse oplysninger ved passiv hashrygning højest kunne få halvdelen af den mængde, det kræver for at en test bliver positiv.

Men på den anden side er der ingen tvivl om, at man indtager en lille smule og flere personer har fortalt historier om, hvordan de har følt sig påvirket efter passiv hashrygning. Mange oplever også at røgen generer lungerne på samme måde som ved tobaksrøg.

Passiv hashrygning er langt mindre skadeligt end ”rigtig” hashrygning, men det er svært at sige noget om, hvor skadeligt passiv hashrygning er, da det også vil afhænge af, hvor ofte man bliver udsat for det og hvor meget røg man indtager, hvilket selvfølgelig kan være meget forskelligt alt efter hvor tilrøget, det lokale man sidder i er. Et godt råd vil derfor være, at man skal gøre, hvad man kan for at undgå at sidde i alt for meget røg. Dette kan undgås ved at holde afstand til de, der ryger, mens de ryger og sørge for at få luftet ud efterfølgende.

vh.

Søren

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >