Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Graviditet og hash/pot?

KategoriAbstinenserBedøvende stofferCannabisCBDHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Hej. 

Jeg og min kæreste er begyndt at tale om at skulle have børn sammen, og i den forbindelse føler jeg, at jeg mangler svar på nogle konkrete spørgsmål. Min kæreste er 23 år og han har røget pot jævnligt, siden han var 14-15 år ca. Det er periodevist nu, men han ryger jævnligt pot, ca. en joint x 3 ugentligt. 

Han har for mig at se ingen fysiske abstinenser, når han ikke har røget i et par dage, men periodevist har han mareridt om natten. Anden "ødelæggende virkning" er ikke mærkbar på ham. Det skal lige siges at jeg er meget imod stoffer generelt og herunder også hash og pot, men det er bare ikke mærkbart på ham at han er ryger, og man ville aldrig gætte det, hvis man bare så ham på gaden. 

Hvilken betydning har hans forbrug for/og hvilken betydning kan det få for vores planer om at få børn? Har det noget betydning for et barn under graviditeten? Jeg ryger ikke selv og har aldrig gjort det.

Mvh den fortvivlede

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej  

Der er videnskabelige resultater der tyder på at han nedsætter sit niveau af mandligt kønshormon, testosteron og dermed evnen til at danne sædceller. Der er ikke så vidt jeg kan se nogen direkte risiko når du er gravid.  

Man kan ikke sige at der er nogen risiko for at du vil skade et barn under graviditeten – der er ikke så vidt jeg kan finde ud af nogen genetiske ændringer af sædcellerne så der er risiko for at få et misdannet barn eller andet.

 

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >