Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

Graviditet og hash/pot?

KategoriAbstinenserBedøvende stofferCannabisCBDHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunk
Se svar
kommentar

Spørgsmål fra

Hej. 

Jeg og min kæreste er begyndt at tale om at skulle have børn sammen, og i den forbindelse føler jeg, at jeg mangler svar på nogle konkrete spørgsmål. Min kæreste er 23 år og han har røget pot jævnligt, siden han var 14-15 år ca. Det er periodevist nu, men han ryger jævnligt pot, ca. en joint x 3 ugentligt. 

Han har for mig at se ingen fysiske abstinenser, når han ikke har røget i et par dage, men periodevist har han mareridt om natten. Anden "ødelæggende virkning" er ikke mærkbar på ham. Det skal lige siges at jeg er meget imod stoffer generelt og herunder også hash og pot, men det er bare ikke mærkbart på ham at han er ryger, og man ville aldrig gætte det, hvis man bare så ham på gaden. 

Hvilken betydning har hans forbrug for/og hvilken betydning kan det få for vores planer om at få børn? Har det noget betydning for et barn under graviditeten? Jeg ryger ikke selv og har aldrig gjort det.

Mvh den fortvivlede

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej  

Der er videnskabelige resultater der tyder på at han nedsætter sit niveau af mandligt kønshormon, testosteron og dermed evnen til at danne sædceller. Der er ikke så vidt jeg kan se nogen direkte risiko når du er gravid.  

Man kan ikke sige at der er nogen risiko for at du vil skade et barn under graviditeten – der er ikke så vidt jeg kan finde ud af nogen genetiske ændringer af sædcellerne så der er risiko for at få et misdannet barn eller andet.

 

Hilsen

Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >