Spørgsmål i Brevkassen d. 14.1.2016

første gang

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDHashHHCNysgerrighedPotTHCViden
Se svar
42
42 kommentarer

Spørgsmål fra13 år

hej mig og en ven vil gerne ryge hash..

men vil vide hva der kan ske:))

hilsen en på 13 og en på 16

Svar fra null Netstof Teamet

OBS: Dette spørgsmål er oprindeligt stillet i Netstofs gamle Forum, som er et ung-til-ung tilbud. Derfor er der ikke et ekspertsvar på dette indlæg, men du kan stadig deltage i tråden nedenfor.

42 kommentarer

John

Hej kammerater!
Nu vil jeg ikke foreslå en 13 og 16 årig at ryge cannabis, da det kan påvirke jeres hjerner der stadig er under udvikling, men hvis i alligevel har tænkt jer at gøre det, kan jeg ikke stoppe jer.
Iforhold til hvad der sker når man indtager cannabis (THC) så vil i, efter en joint, være mærkbart påvirket i alt fra 1 time til 6, det variere meget ift. hvor meget i ryger og hvor stærkt det i ryger er. Det psykoaktive komponent (THC) kan være i blodet op til et døgn, så hvis i ryger om aftenen kan i godt vågne næste morgen og være lidt “groggy”/sløve. Efter det har været i blodbanen bliver det deponeret i jeres fedtvæv, hvor det vil kunne spores omkring en månede. I skal ikke være bekymret hvis i ikke umiddelbart føler nogen effekt, da der kan gå op til en halv time før i “peaker” (det punkt hvor hjernes receptorer er mest mættet med THC). Så jeg vil foreslå jer at gå langsomt frem, så i ikke pludseligt har fået for meget – 2-3 sug per mand og så lad den ligge i et par minutter og føl efter.
Iforhold til de (positive) effekter i kan se frem til er der følgende:
Humør opløftende (eufori)
Grinen/fnisen
Afslappethed / stress reducerende
Kreativt/filosofisk/abstrakt eller dyb tænkende – idéer og tanker kan vælte frem.
Forøget opmærksomhed iforhold til musik(lyde) og lys (det i ser) og generelt forøget sanseindtryk
Smertestillende
formindsker kvalme og forøger appetit
hvad der før var kedeligt kan komme til at fremstå som sjovt/interessant.

Neutrale effekter:
Ændret bevidsthed
forøget appetit i forhold til sukker (snacks)
man kan komme til at opføre sig langsomt – tale langsomt, være langsom til at svare tilbage
blive træt
Blodskudte øjne
tør i munden
Det kan blive svært at følge tanker til ende – (Hvad sad jeg lige og tænkte på?)
Man kan blive en smule følelsesløs i kæbe og kinder af at smile
tankemylder
fornemmelsen for tid er forstyrret (det kan virke som om at fx. biler kører meget hurtigere end de plejer)

Negative effekter:
Hoste
Problemer med korttidshukkomelsen
forøget puls, fornemmelsen at ens hjerte banker for hurtigt/meget
Angst
Panisk (sensitive individer eller høje doser)
Hovedpine
svimmel/forvirret
omtåget (lavt blodsukker/blodtryk, pas på ikke at besvime)
paranoide/bekymrede tanker
En mulig psykologisk afhængighed af cannabis
klodset, manglende koordinationsevner ved høje doser
kvalme – især hvis det bliver brugt i kombination med andre ting som alkohol, lægemidler(piller) eller andre psykoaktive komponenter (Mescalin, Psilocybin, dimethyltryptamine, etc)
Kan opildne eller forværre latente eller eksisterende psykiske lidelser – også en af grundene til jeg mener i bør vente til en 18-21 års alderen, så i har bedre styr på jeres egen psyke og jeres families sygedoms historik.

Jeg røg selv min første joint som 16 årig, hvilket jeg fortryder en smule den dag i dag, da jeg ikke ved om jeg ville have været anderledes (mentalt) af ikke at have gjort det – ikke at jeg syntes min mentalitet er et negativ i dag, men hvem ved om jeg bedre ville have kunne li’ det hvs jeg havde ventet 4 år?
Jeg vil ikke opfordre jer til at ryge, men jeg syntes alligevel i burde få en eller anden form for vejledning, hvis i har tænkt jer at gøre det. Det vigtigste er stemningen, da cannabis er en “humørforstærker”, altså den forstærker det humør i, i forvejen er i – så hvis i er afslappet og glade vil i blive endnu mere afslappet og glade. Det er også derfor man skal være gode ved hinanden og sørge for at hjælpe hinanden, hvis der pludselig er en af jer der bliver angst – de negative følelser bliver også forstærket af rusen.

Håber det var noget i kunne bruge til noget.
Mvh. John

Nick

Vil være helt enig med John, han har sagt alt i behøves at vide. Er enig med ham i at i burde vente med at prøve det første gang. Min første gang var i 15 års alderen, bestemt fortrudt og bestemt for tidligt 😉 det er en meget individuel ting med hvordan cannabis påvirker en fra person til person. Men giv det et par år hvis i kan holde til det 🙂

:)

vil det kunne påvirke dig langsigtet af en gang?

Lucas

Hej jeg er en 15 årige dreng og jeg vil gerne vide om der kan ske ikke farlige ting men andre skadelige ting hvis man bare tager en joint en gang. Jeg har nemlig købt en joint med 1 gram i og mig og en af mine venner vil gerne prøve det?

Ukendy

en af mine venner røg hash igår og han er ung og bange han sad ned i 2 timer og gad ikke bevæge sig fordi han kastede op hvergang han bevægede sig og nu om morgen har jeg talt med ham og han har det stadig lidt dprligt indvendigt han spørger om hvornår det kan gå væk og han for det normalt igen

T.Manden

LAD VÆR!!!!! HAR VÆRER AFHÆNING AF LORTWT AIDEN JEG VAR 15 OG ER 21 IDAG… DET GØR INGEN GAVN HVIS DU IKKE HAR EN KRONISK SYGDOM

Grønt ikke brunt

Hold jer til pot og skunk, klubben/hash bliver sgu hurtigt noget ret narko agtigt stads. Og hvis din ven har fået det dårligt så har han bare fået lidt for meget, burde gå væk på en dags tid

Anonym

Naturligt at i er nysgerrige men synes i skal vente. Jo yngre i er jo støre er risikoen for en dårlig oplevelse. Jeres hjernen er ikke færdig udviklet og så er der større risiko for at i får det dårligt eller at det smadrer noget. Husk også at selv om i er forsigtige så er der bare nogen der ikke kan tåle det ligesom nogen ikke kan tåle alkohol og hvis man har det sådan kan man også få det dårligt selv om man gør alt det rigtige.

Rasmus

Hej jeg er en 17 årige drenge der gerne ville ryge hash for første gang men er bange få at få en hashpsykose

Fyren

Hvis nu man har prøvet at være fuld nogle gange, og ikke har haft nogle negativ påvirkning. Altså at kaste op osv. Kan man så godt røge en halv joint eller sådan noget uden at få det dårligt?

Mathias

Burde jeg vente til jeg bliver 18 år? Min egen familie har selv prøvet det, og synes selv at jeg skal vente.

Anonym

Ja det burde du. Det er vel meget enkelt når du selv synes du skal vente?

Narcos

hej jeg er en pige på 14 år og vil gerne prøve at ryge hash. Jeg ved godt jeg er for ung, men jeg har virkelig lyst bare én gang. Så mit spørgsmål er, hvis jeg nu ryger hvad sker der sådan helt præcist, for er bange for hvis mine forældre kan lugte det eller finder ud af det. De er også meget strenge med mine “hjemme-tider” så er bange for hvis jeg gør det kl 16 og jeg så skal være hjemme 19, at de ligesom fornemmer det. Hvis det giver mening. pls gerne svar:)))

Anonym

Det kan man umuligt sige. Det kommer jo an på hvad du ryger, hvor meget, hvordan osv. Der er mange ting man har lyst til men som 14 årig er du seriøs bare ikke klar. Jeg er ikke imod hash men jeg er for at man skal tænke sig om og vise hvad man laver. Og det gør du ikke. Der kan ske alt fra ingenting til at du får en god oplevelse til at du får det af helvede til. Og det med dine forældre…come on. Hvis du er bange for dem og deres reaktion er det jo ikke et godt udgangspunkt. Vent til du er ældre og ikke skal gøre det på en eller anden lortet måde hvor du er total paranoid over om nogen finder ud af det. Vent til du ved hvad du laver.

Peter

Jeg vil gerne vide om det er dumt at prøve et sug af en joint, er 15 år og har det fint mentalt. men ville det bare være dumt at prøve et sug, og bedre at vente nogle år?

Haradhdxxx

Sådan hey. Jeg har adhd, og så er jeg 15 år. Det jeg vil spørger om er om medikanet tror jeg det hedder. Om det er klogt at ryge hash samt med at jeg er påvirket af sådan adhd medicin “medikanet med sådan en rød trekant” 🙂 det bare det spørgsmål jeg har.

Jonas

Hej jeg selv 16 år og har prøvet hash og vil bare sige at det gør alting meget sjovere

Ukendt

Hej hvor lang tid har man hash i kroppe hvis man har været fuldtids ryger og er stoppet, har hørt det er 8-9 måneder men kan det virkelig passe

Casper

Hvis man nu tager to sug fra en joint, vil man så få røde øjne med sikkerhed, og hvor lang tid vil det varer i?

ABU

Jeg er 19 år gammel snart 20, jeg har røget hash dagligt i 2 år nu og jeg har det helt normalt. Ingen ting har ændret sig. Jeg passer både min uddannelse som tømrer og hverdagen kører enligt bare på skinner. Så vil mene det også har meget at gøre hvor dit mentale lægger. Som udgangspunkt så lad vær, men stort set alle mennesker skal liiiige prøve alligevel. Så hvis i skal gøre det så er mit bedste råd. Køb det fråd du elsker allermest, og tænd for en joint med dem du allermest har lyst til at have det for grineren med. STOP så her efter, for vil lige sige, at så sjovt er det ikke hvergang når det går hen og bliver 1 joint om dagen:) Skal lige siges jeg ryger en hver aften når jeg har gjort mine pligter osv. så folk ikke tror jeg sider og cracker den fra morgenstunden:) God dag og god ryger:)

Hannah

jeg røg for 2 dage siden og mit ene øje er stadig rødt, påvirker det hvis jeg vaper imens?? og hvornår går det røde væk?

Louise

Hej, hvis man har taget et enkelt sug eller to af en joint for første gang, kan man så kører bil? Vil man kunne påvise det, hvis det skulle ske at men bliver stoppet og hvor lang tid vil det være i kroppen.

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >