Spørgsmål i Brevkassen d. 3.8.2017

Eksem i ansigtet – forværret af tobak/hash/kokain

KategoriBedøvende stofferCannabisFeststofferHashKokainKonkrete bekymringerKrop og sundhedNikotinNysgerrighedPot
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand29 år

Hej Henrik.

Jeg har gennem mange år haft en smule rødmen/skæl omkring næsen og på min hage, men det har ikke før for ganske nylig været et problem for mig. Jeg har altid kunne få det til at svinde ind med lidt fugtighedscreme eller lignende. 

Jeg tog så til lægen da det begyndte at brede sig og blive meget værrer. Min læge mente i første omgang jeg led af skæl eksem, da jeg også altid har haft tør hovedbund, og jeg fik cremen ELIDAL med hjem. Efter ca 6 måneder i behandling med ELIDAL, tog jeg til læge igen da det blev ved med at brede sig, og nu mener min læge jeg lider af Rosecea. Jeg har været i behandling med cremen "Metronidazol Actavis 1%" i 10 dage med det resultat at eksemen svinder ind men forsvinder aldrig helt, og så snart jeg stoppper med cremen eksplodere det igen. Nu har jeg så påbegyndt en ny behandling mod Rosecea i pilleform "Tetracyklin". Jeg har ca. været igang i 10 dage med pillerne og mit eksem har aldrig set grimmere ud, så jeg er mildest talt ved at gå i panik. Jeg skal tage pillerne i 30 dage til at starte med, og jeg færdiggør selvfølgelig behandling med Tetracyklin MEN….

Jeg har siden jeg var meget ung røget smøger/hash, og har også fået en hel del kokain indenbords gennem årene. Så mit spørgsmål er, om du som læge har efering med at tobak/hash/kokain kan foråsage eksem i ansigtiget ? Jeg tænker at du som læge altid vil fraråde de før nævnte skavanker, men jeg må bede dig se bort fra at det selvfølgelig ikke er sundt og svare på om der har en sammenhæng med min eksem.

Jeg har ellers aldrig har nogen problemer med min hud (udover lidt tør hovedbund), og deruderover lider jeg ikke af nogen former for allegi eller noget i den stil og jeg har ingen andre sygdomme.

Jeg vil gerne sende dig en mail med billeder hvis du er intereserret i det 🙂

Vh Rasmus

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej Rasmus

Jeg skal beklage den lange svartid som skyldes ferie.
Jeg har aldrig mødt nogen med hudproblemer som er direkte udløst af cannabis. Tobak kan give hudproblemer og allergiske problemer som kan forværre andre sygdomme til gengæld.

Jeg har 2 meget store værker om Cannabis og jeg kan ikke finde noget i dem som antyder at der skulle komme allergi ved cannabisrygning men hvis du blander det med tobak er der muligvis en årsag der. Cannabis dæmper til gengæld immunsystemet en smule så det burde ikke være derfra.

Kokain kan give hudsymptomer som er stress-udløste, ofte fordi der kommer kløende fornemmelser som man reagerer på men også ændringer i immunsystemet.

Jeg vil tro at din læge har ret i sin diagnose fordi forløbet passer meget godt – men hvis du får det meget værre af en behandling skal du ikke fortsætte uden at snakke med ham igen. Der kan være flere behandlinger til den samme sygdom.

Jeg ved godt at svaret er lidt til den ene og lidt til den anden side men det er mest til den side at cannabis ikke er årsagen til dine symptomer.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >