Spørgsmål i Brevkassen d. 15.5.2014

Cannabis mod kroniske smerter, god effekt

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDHashMedicinNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand25 år

Jeg har haft god effekt af at bruge cannabis produkter med et 1:1 af THC og CBD mod kroniske ledsmerter.

Nu vil jeg gerne have recept på et produkt fra bedrocan, så jeg ikke skal købe det ulovligt. Det står i loven at medicinsk cannabis er LOVLIGT i danmark. 

Hvem skal jeg henvende mig til? Min praktiserende læge afviser at hjælpe mig videre og vil kun udskrive stærk smertwestillende medicin. Er ikke tilknyttet et palliativt team, da jeg ikke står lige for døden.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Så vidt jeg kan se er der stadig kun ét mærke i lægemiddelkataloget nemlig Sativex og med mindre der er nogle produkter som produceres af apoteker er der ikke mulighed for at få en recept på det. Man kan ikke lave en dansk recept på et produkt som sælges i udlandet. Jeg kan se at Bedrocan har hjemme i Holland og er et anerkendt firma dér men hvis de ikke vurderer at ville sælge i Danmark så kommer det jo ikke hertil.

Som jeg kender processen er det ikke så meget et spørgsmål om de kan eksportere til Danmark hvis de er godkendt på Europæisk niveau men de skal stadig gennem en proces som de måske er på vej med – hvem ved.

Selvom det er lovligt og står i lægemiddelkataloget så har Sativex begrænsninger på udskrivelsen og må sandsynligvis kun udskrives af smertelæger og neurologer.

Hilsen
Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Se flere spørgsmål >