Spørgsmål i Brevkassen d. 15.5.2014

Cannabis mod kroniske smerter, god effekt

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDHashMedicinNysgerrighedPotSkunkTHCViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand25 år

Jeg har haft god effekt af at bruge cannabis produkter med et 1:1 af THC og CBD mod kroniske ledsmerter.

Nu vil jeg gerne have recept på et produkt fra bedrocan, så jeg ikke skal købe det ulovligt. Det står i loven at medicinsk cannabis er LOVLIGT i danmark. 

Hvem skal jeg henvende mig til? Min praktiserende læge afviser at hjælpe mig videre og vil kun udskrive stærk smertwestillende medicin. Er ikke tilknyttet et palliativt team, da jeg ikke står lige for døden.

Svar fra læge Henrik Thiesen

Så vidt jeg kan se er der stadig kun ét mærke i lægemiddelkataloget nemlig Sativex og med mindre der er nogle produkter som produceres af apoteker er der ikke mulighed for at få en recept på det. Man kan ikke lave en dansk recept på et produkt som sælges i udlandet. Jeg kan se at Bedrocan har hjemme i Holland og er et anerkendt firma dér men hvis de ikke vurderer at ville sælge i Danmark så kommer det jo ikke hertil.

Som jeg kender processen er det ikke så meget et spørgsmål om de kan eksportere til Danmark hvis de er godkendt på Europæisk niveau men de skal stadig gennem en proces som de måske er på vej med – hvem ved.

Selvom det er lovligt og står i lægemiddelkataloget så har Sativex begrænsninger på udskrivelsen og må sandsynligvis kun udskrives af smertelæger og neurologer.

Hilsen
Henrik

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >