Spørgsmål i Brevkassen d. 12.7.2020

Blodprøve efter hash

KategoriBedøvende stofferCannabisHashKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde19 år

Hej. 

Jeg har i alt røget hash 3 gange i mit liv. Første gang var for omkring halvanden måned siden, og de to andre gange forekom inden for de seneste to uger (2. gang blev jeg meget lidt påvirket, 3. gang dog ubehageligt meget) Det var noget, som jeg ville afprøve med nogle venner, men ikke noget, som jeg ønsker at fortsætte med – og især ikke efter min seneste oplevelse. 

Jeg har på det seneste været utrolig træt – jeg har uden problemer kunne sove 11 timer om natten og stadig føle trang til at tage en lur i løbet af dagen – og jeg har meget kraftig rød pigmentering omkring mine øjne, som ser addeles usund ud. Min mor råder mig til at ringe til lægen for at få taget en blodprøve, og hun er meget insisterende omkring det. Det er jeg selvfølgelig lidt tøvende omkring, da jeg som sagt har røget hash for nyligt. Så vidt jeg ved, måler lægen ikke THC i mit blod, når det er en "normal" blodprøve, men jeg er stadig i tvivl, om det er en god ide at få taget en prøve lige foreløbigt. Hvornår vil jeg kunne tage en blodprøve uden at frygte, at man finder spor fra stoffet? Og hvad sker der, hvis man finder THC i mit blod?

Det er meget uheldigt, at blodprøven skal tages omkring samme tidsrum, som jeg sandsynligvis har hash i kroppen, for jeg er ellers en utrolig pligtopfyldende pige, som ikke overskrider grænser og regler. Derfor håber jeg, at jeg kan få en afklaring og vejledning vedrørende mine bekymringer. 

På forhånd tak. 

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Der kan jo være mange årsager til at du er træt og uoplagt uden at det nødvendigvis har med hash at gøre.
Hvis det skyldes hashen så kan det ligge i at du har haft en negativ oplevelse som hænger ved. Hvis du kigger på spørgsmålene her på Netstof vil du kunne se alle mulige reaktioner på hash som kan skyldes måden det er taget på, hvordan man har det når man ryger og hvor stærkt det er. Især hvis det er stærk cannabis er der risiko for at få en negativ oplevelse som kan vare nogle dage til et par uger.

Med hensyn til hvornår man kan måle cannabis ved en blodprøve så er der cannabis i blodet i et 1-2 dage hvis man ryger 1 gang og i flere dage til måneder, hvis man ryger dagligt i noget tid.

Hilsen
Henrik 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >