Spørgsmål i Brevkassen d. 15.3.2015

Angst kommer og gå

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisHashHvad sker der når jeg stopperKonkrete bekymringerKrop og sundhedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand20 år

Hejsa. Jeg er mand på de 20 år, og jeg har røget fed/hash siden jeg var 15/16 år gammel. Jeg har ikke rødt det i 3 uger men lidder af angst men det kommer og gå. Jeg vil gerne høre om det er normalt (hvis det er, hvor lang tid kan det tage og kommer over) jeg er under uddannelse og ville ikke ønske at gå fra den. Det er derfor jeg ikke kunne klare det mere af det:-)

Svar fra psykolog Eric Allouche

 

Hej med dig

Først og fremmest, tillykke fordi du er holdt op med at ryge hash.

Mht angsten, så nej, så vidt jeg ved er det ikke normalt at få angst når man holder op med at ryge hash. Man kan få abstienssympromer som kan ligne angst (humørsvgninger, svedetur, hjertebank, m.m.) men ikke rigtig angst.

Til gengæld er det ikke ualmindeligt at opleve angst (ifm en bad trip) når man ryger hash…og faktisk, selvom det virker modsigende, så kan hash også have en angstdæmpende vrikning.

 

Så, et vigtigt spørgsmål er om du har haft angst før du begyndte at ryge, og hvis ja, om det ikke er denne angst som dykker op igen, nu at du er holdt op med at ryge hash.

Hvis ja, så er der ikke ret meget andet at gøre end at lære at tackle den gamle angst på en anden måde en ved at ryge hash. Hvis ikke, så er mit bedste bud at det du oplever, er en slags abtinenssymptomer, og at det hele skal nok forsvinde i løbet af de kommende uger.

Hvis det ikke gør det, skriv igen, og så vil jeg prøve at se hvor du kan få hjælp.

 

Mvh

Eric

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >