Spørgsmål i Brevkassen d. 15.3.2015

Angst kommer og gå

KategoriAngstBedøvende stofferCannabisHashHvad sker der når jeg stopperKonkrete bekymringerKrop og sundhedPotSkunkTHC
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand20 år

Hejsa. Jeg er mand på de 20 år, og jeg har røget fed/hash siden jeg var 15/16 år gammel. Jeg har ikke rødt det i 3 uger men lidder af angst men det kommer og gå. Jeg vil gerne høre om det er normalt (hvis det er, hvor lang tid kan det tage og kommer over) jeg er under uddannelse og ville ikke ønske at gå fra den. Det er derfor jeg ikke kunne klare det mere af det:-)

Svar fra psykolog Eric Allouche

 

Hej med dig

Først og fremmest, tillykke fordi du er holdt op med at ryge hash.

Mht angsten, så nej, så vidt jeg ved er det ikke normalt at få angst når man holder op med at ryge hash. Man kan få abstienssympromer som kan ligne angst (humørsvgninger, svedetur, hjertebank, m.m.) men ikke rigtig angst.

Til gengæld er det ikke ualmindeligt at opleve angst (ifm en bad trip) når man ryger hash…og faktisk, selvom det virker modsigende, så kan hash også have en angstdæmpende vrikning.

 

Så, et vigtigt spørgsmål er om du har haft angst før du begyndte at ryge, og hvis ja, om det ikke er denne angst som dykker op igen, nu at du er holdt op med at ryge hash.

Hvis ja, så er der ikke ret meget andet at gøre end at lære at tackle den gamle angst på en anden måde en ved at ryge hash. Hvis ikke, så er mit bedste bud at det du oplever, er en slags abtinenssymptomer, og at det hele skal nok forsvinde i løbet af de kommende uger.

Hvis det ikke gør det, skriv igen, og så vil jeg prøve at se hvor du kan få hjælp.

 

Mvh

Eric

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Hash

Min datter på 16 har desværre fået nogle venner der ryger puffbars og hash. Hun synes det et helt normalt at ryge hash. Hun har ADHD umedicineret og får Sertralin for angst. En aften tog hun på tur...
Pige / kvinde16 år

Levertal

Hejsa Jeg skal have taget levertal og blodprøve i næste uge fordi jeg skal starte på isotretinoin. Og der bliver holdt 2 fester i weekenden, så jeg ville spørge om det påvirker mine levertal meget ...
Pige / kvinde17 år

er det normalt eller en hashpsykose?

nu er det 3 dage siden jeg sidst har røget, og der fik jeg en lille green out. men det er som om det ikke er helt gået væk og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg har fået så meget angst de sidste ...
Se flere spørgsmål >