Spørgsmål i Brevkassen d. 19.10.2014

Ånsvagt

KategoriBedøvende stofferCannabisCBDEdiblesHashHHCKrop og sundhedNysgerrighedPotSkunk
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Som ekspert i rusmidler må du forhåbenligt vide at hash ikke er farligt, medmindre personen er svagt sindet og har problemer. Har nu røget i 2 år uden at have nogen af de bivirkninger som samfundet nu siger man får. Kan mærke min kortidshukkomelse er svækket når jeg er "High" men det er det. Lad nu for guds skyld vær med at "blame" Cannabis når det tydeligvis er fordi personen er forstyrret at han kan blive syg af det. Hash gør dig ikke syg, men folk der har potentiale til sygdomme er bare generelet mere tilbøjelige for at starte med at ryge. Folk må skudda også til at fatte at når mange (langt over størstedelen) af folk ryger uden skade må det betyde at det ikke er rusmidlet der ikke er noget galt med men derimod personen. Har også snakket med en psykolog fra Montana der siger at folk der ikke kan klare hash mangler "normalitet"(ved ikke hvordan man skal forklare det) men har en forkert "perception" of society/reality, og ikke kan klare nye tanker, fra den konservative tankegang. Det giver vanvittig mening. Mit spørgsmål er bare om du ved det. 

Hej

Man må sige, at du har en klar holdning og det er du naturligvis i din gode ret til at have 🙂

Jeg er lidt usikker på, hvad du forventer med dit indlæg, men jeg har valgt at forklare lidt om, hvordan jeg ser på tingene. Håber det er okay.

Jeg ved, at det er meget vanskeligt at afgøre, hvor skadeligt hash er. Det har været diskuteret i mange år og selv førende forskere har været uenige om emnet. De sidste 10 år er man dog blevet relativt enige om, at hash bl.a. kan forårsage psykisk sygdom og nedsat intelligens. Dette er bl.a. konkluderet på baggrund af disse meget omfattende studier:

(2012) Persistent cannabis users show neuropsychological decline from childhood to midlife. Proceedings of the National Academy of Sciences Plus 109: 2657-2664

(2007) Cannabis use and risk of psychotic or affective mental health outcomes: a systematic review. Lancet 2007, 370(9584):319-328.

Du skriver: Lad nu for guds skyld vær med at "blame" Cannabis når det tydeligvis er fordi personen er forstyrret at han kan blive syg af det.

Min holdning: I studiet fra 2007 (som jeg henviser til ovenfor) er der kontrolleret for, at det ikke var psykisk sygdom, der var årsag til hashrygning men derimod hashrygning, der var årsag til psykisk sygdom. Derudover har jeg selv kendt unge, der ikke var forstyrret, inden de begyndte at ryge hash men udviklede psykisk sygdom kort tid efter, at de begyndte at ryge hash.

Du skriver selv ”at hash ikke er farligt, medmindre personen er svagt sindet og har problemer”. Det er min erfaring, at en person ikke altid selv er i stand til at vurdere, hvor skadeligt hashrygning vil være for ham/hende. Jeg har mødt mange, der først efter nogle års forbrug ”opdager” hvor store konsekvenser deres hashforbrug har haft. Jeg har også kendt velfungerende unge mennesker uden problemer, der oplevede, at hashrygning fik store negative konsekvenser for dem.

Jeg tror, man skal passe på med ikke at gøre hash mere skadeligt end det er, samtidigt skal man dog ikke lukke øjnene for de problemer, hash kan være årsag til. Hvis man lukker øjnene, kan det være en ”fribillet” til at ryge hver dag og det er der ikke mange, der får noget godt ud af.

Skriv endelig tilbage, hvis du vil diskutere, det jeg har skrevet, eller oplever, at jeg har misforstået dig.

Venlig hilsen

Søren

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >