Spørgsmål i Brevkassen d. 28.11.2020

Ud af kroppen oplevelse

KategoriAndre stofferKonkrete bekymringer
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej 

For en del år siden var jeg i et voldeligt forhold over en år række på 3 år og der fik jeg på et tidspunkt en ud af kroppen oplevelse hvilket vil sige at jeg så mig selv udefra kroppen sidde på min seng i vågentilstand. Mens jeg stod ved siden af sengen.

Mit spørgsmål er så om det har været min psyke som har sendt et advarsel signal om at mit liv på daværende tidspunkt var i fare og at jeg skulle se og komme ud af det psykiske voldelige forhold som jeg boede og levede i dengang.

Hilsen 

Marianne

Svar fra psykolog Eric Allouche

Hej Marianne

Dit spørgsmål har ikke ret meget at gøre med rusmidler, og dermed er det ikke et område hvor jeg har en særlig god og velfunderet viden.
Jeg vil prøve at svare så godt som jeg kan, men lad være med at tage mit svar for alvorligt.

Ja, man kan godt forstå din ud af kroppen oplevelse, som en slags advarsel fra din psyke og/eller krop at du var i fare. Så længe så godt, men det store og komplekse spørgsmål er at forstå hvordan den slags ting hænger sammen. Var det f.eks. din psyke som forlod din krop fordi den gad ikke mere at være i en krop som blev dårligt behandlet….eller omvendt, din krop som bortviste din psyke fordi den fandt sig i psykisk vold i så høj en grad at det blev farligt for din krop?
En hel anden slags forklaringer kan være at nogle områder i din hjerne blev beskadiget pga. det voldelige forhold, og at du mistede på denne måde kontakten med din krop og oplevede den udefra.
Ud af kroppen oplevelser er forholdsvis almindelige og, så vidt jeg kan se, kan skyldes mange forskellige ting. Jeg er ikke i stand til at vurdere om din oplevelse mere skal ses om en "mystisk" eller som en neurologisk oplevelse, men under alle omstændigheder, så har du ret…ved at give dig en ud af kroppen oplevelse, sendte din krop dig en klar advarsel at du skulle passe på dig selv og komme ud af det voldelige forhold. Godt at du gjord det!

God weekend
Eric

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >