Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

stoffer i blodprøven

KategoriAndre stofferNysgerrighedStoftestViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej jeg er en pige på 18 år.

Jeg har lige fået taget en blodprøve, for at finde ud af hvilken hudsygdom jeg har og mit spørgsmål er om lægen, når blodprøven kommer tilbage får at vide at jeg har taget stoffer, hvis dette ses i blodprøven eller om de teknikker, der skal undersøge blodprøven ikke oplyser dette da de skulle undersøge for hudsygdom?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Når man tager blodprøver så ser man for eksempel efter forskellige typer blodceller, affaldsstoffer, hormoner eller andet i blodet. Så hvis man skal se om der er indtaget stoffer skal man bede om specielle blodprøver der kan vise om personen har indtaget stoffer indenfor en vis periode. 

Man må ikke som læge blot tage prøver på må og få men skal oplyse sin patient om hvilke typer prøver der tages – så hvis man undersøger for en hudsygdom så er det blodprøver der kan vise noget om hudsygdom og ikke noget andet. Tages der prøver for stoffer skal det oplyses. 

Så – din læge har ikke taget prøver for stoffer "bare for at gøre det" og du får ikke ubehagelige konsekvenser. 

En anden ting er om dine symptomer kan skyldes at du har taget stoffer?

 

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >