Spørgsmål i Brevkassen d. 26.9.2012

stoffer i blodprøven

KategoriAndre stofferNysgerrighedStoftestViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde

Hej jeg er en pige på 18 år.

Jeg har lige fået taget en blodprøve, for at finde ud af hvilken hudsygdom jeg har og mit spørgsmål er om lægen, når blodprøven kommer tilbage får at vide at jeg har taget stoffer, hvis dette ses i blodprøven eller om de teknikker, der skal undersøge blodprøven ikke oplyser dette da de skulle undersøge for hudsygdom?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Når man tager blodprøver så ser man for eksempel efter forskellige typer blodceller, affaldsstoffer, hormoner eller andet i blodet. Så hvis man skal se om der er indtaget stoffer skal man bede om specielle blodprøver der kan vise om personen har indtaget stoffer indenfor en vis periode. 

Man må ikke som læge blot tage prøver på må og få men skal oplyse sin patient om hvilke typer prøver der tages – så hvis man undersøger for en hudsygdom så er det blodprøver der kan vise noget om hudsygdom og ikke noget andet. Tages der prøver for stoffer skal det oplyses. 

Så – din læge har ikke taget prøver for stoffer "bare for at gøre det" og du får ikke ubehagelige konsekvenser. 

En anden ting er om dine symptomer kan skyldes at du har taget stoffer?

 

Hilsen

Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Pige / kvinde57 år

Min søn bruger tramadol ca 4 piller pr dag

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe – han tager dem mest til nat – vi har prøvet udtrapnong gennem lægen – men de tog han kørekort – det skal han bruge tul sit job – så ha...
Dreng / mand22 år

Cart pen eller skyfall

Hvad er en tilgængelig version af thc e-væske som ikke består af syntetiske cannabiodier og andre kemikalier ...
Se flere spørgsmål >