Spørgsmål i Brevkassen d. 30.1.2018

Naturlige Rusmidler

KategoriAndre stofferViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand13 år

Jeg vil gerne vide hvorfor naturlige rusmidler er ulovlige i Denmark og mange steder i resten af verden. Hvordan har naturlige rusmidler ændret verden i forhold til videresalg? Hvis man antager at de er naturlige, kan man så selv dyrke dem og er det ulovligt at dyrke naturlige rusmidler? Kan man bruge naturlige rusmidler i medicinsk brug og hvad er udsigten for at man åbner op for at gøre større brug af naturlige rusmidler, i medicinsk brug?  

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej

Det er både naturlige og syntetiske stoffer der er ulovlige i mange dele af verden. FN(forenede nationer) har lavet en narkokonvention, hvor man i fællseskab har besluttet hvilke stoffer der er ulovlige. Du kan læse mere om det på den adresse der står her..  

https://www.sst.dk/da/sundhed-og-livsstil/narkotika/lovgivning

Det er ulovligt i følge "loven om euforiserende stoffer" at dyrke planter der efterfølgende bliver brugt til stoffer og man kan få bøder og i værste fald, fængselsstraf for det..

Der bliver brugt naturlige stoffer til medicinsk brug(cannabis, morfin m.fl.), om man vil gøre det i videre udstrækning ved jeg ikke!

Dit spørgsmål om videre salg af naturlige stoffer har ændret verden kan jeg desværre ikke svare på, da jeg ikke helt forstår spørgsmålet?

Du må meget gerne skrive igen hvis svarene ikke er fyldestgørende..

Ellers håber at de svar du har fået kan bruges..

Venlig hilsen

Morten 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >
Netstof gruppechat

Gruppechat hver torsdag

00
Dag
00
Time
00
Min
00
Sek
På torsdag kl 19:30 kan du igen chatte med jævnaldrende om stoffer. Skal du ha' en SMS når chatten åbner? Så tilmeld dig en anonym SMS-notifikation.
Læs mere >