Spørgsmål i Brevkassen d. 30.1.2018

Naturlige Rusmidler

KategoriAndre stofferViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand13 år

Jeg vil gerne vide hvorfor naturlige rusmidler er ulovlige i Denmark og mange steder i resten af verden. Hvordan har naturlige rusmidler ændret verden i forhold til videresalg? Hvis man antager at de er naturlige, kan man så selv dyrke dem og er det ulovligt at dyrke naturlige rusmidler? Kan man bruge naturlige rusmidler i medicinsk brug og hvad er udsigten for at man åbner op for at gøre større brug af naturlige rusmidler, i medicinsk brug?  

Svar fra rusmiddelekspert Morten Hørup

Hej

Det er både naturlige og syntetiske stoffer der er ulovlige i mange dele af verden. FN(forenede nationer) har lavet en narkokonvention, hvor man i fællseskab har besluttet hvilke stoffer der er ulovlige. Du kan læse mere om det på den adresse der står her..  

https://www.sst.dk/da/sundhed-og-livsstil/narkotika/lovgivning

Det er ulovligt i følge "loven om euforiserende stoffer" at dyrke planter der efterfølgende bliver brugt til stoffer og man kan få bøder og i værste fald, fængselsstraf for det..

Der bliver brugt naturlige stoffer til medicinsk brug(cannabis, morfin m.fl.), om man vil gøre det i videre udstrækning ved jeg ikke!

Dit spørgsmål om videre salg af naturlige stoffer har ændret verden kan jeg desværre ikke svare på, da jeg ikke helt forstår spørgsmålet?

Du må meget gerne skrive igen hvis svarene ikke er fyldestgørende..

Ellers håber at de svar du har fået kan bruges..

Venlig hilsen

Morten 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

stofmisbrug hos unge – projektopgave

Vi er to elever fra Fredensborg skole Vilhelmsro, der gerne vil stille nogle spørgsmål. Vores overemne er “Udfordringer i det senmoderne samfund” og vores emne er således “Stofmis...
Dreng / mand14 år

Projektuge – Misbrug og afhængighed

Hej Vi er to drenge fra 8. årgang virupskolen, som har projektuge i uge 11. Vi vil gerne stille dig et spørgsmålsark, fra den 11. marts til den 15. marts, hvis det er muligt. Vi arbejder om “...
Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Se flere spørgsmål >