Spørgsmål i Brevkassen d. 4.2.2019

Meget store pupiller hele tiden

KategoriAndre stofferViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde14 år

Hej. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor mine pupiller altid er realtivt store. Jeg har søgt lidt på det, der for man bare at vide at ens pupiller skifter størrelse afhængig af lyset. Det har jeg så prøvet at holde øje med, men mine pupiller er bare altid ret store ligegyldig hvor meget lys der er. Hvad kan være orsagen til det?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Pupillernes størrelse ændrer sig hele tiden og når det bliver mørkt bliver de store for at lukke så meget lys ind i øjet som muligt og de bliver meget små i meget lys.

Hvis man bliver stresset for eksempel hvis man er angst så udløser man en masse af ”kamphormonet” adrenalin i kroppen og adrenalin får pupillerne til at udvide sig.

Forskellige stoffer gør noget forskelligt ved pupillerne og man siger grundlæggende at stimulanser giver store pupiller mens sløvende stoffer som heroin giver små pupiller men der er stor variation mellem forskellige mennesker.

Hvis du ikke har andre problemer og dit syn er normalt, kan jeg kun sige at dine pupiller reagerer sådan som det er normalt for dig og at de måske forandrer sig mere end du lige kan se når du ikke ser i et spejl. Hvis du ikke er lysfølsom og synes at det er ubehageligt med stærkt lys så reagerer dine pupiller nok normalt.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

stofmisbrug hos unge – projektopgave

Vi er to elever fra Fredensborg skole Vilhelmsro, der gerne vil stille nogle spørgsmål. Vores overemne er “Udfordringer i det senmoderne samfund” og vores emne er således “Stofmis...
Dreng / mand14 år

Projektuge – Misbrug og afhængighed

Hej Vi er to drenge fra 8. årgang virupskolen, som har projektuge i uge 11. Vi vil gerne stille dig et spørgsmålsark, fra den 11. marts til den 15. marts, hvis det er muligt. Vi arbejder om “...
Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Se flere spørgsmål >