Spørgsmål i Brevkassen d. 4.2.2019

Meget store pupiller hele tiden

KategoriAndre stofferViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde14 år

Hej. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor mine pupiller altid er realtivt store. Jeg har søgt lidt på det, der for man bare at vide at ens pupiller skifter størrelse afhængig af lyset. Det har jeg så prøvet at holde øje med, men mine pupiller er bare altid ret store ligegyldig hvor meget lys der er. Hvad kan være orsagen til det?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej

Pupillernes størrelse ændrer sig hele tiden og når det bliver mørkt bliver de store for at lukke så meget lys ind i øjet som muligt og de bliver meget små i meget lys.

Hvis man bliver stresset for eksempel hvis man er angst så udløser man en masse af ”kamphormonet” adrenalin i kroppen og adrenalin får pupillerne til at udvide sig.

Forskellige stoffer gør noget forskelligt ved pupillerne og man siger grundlæggende at stimulanser giver store pupiller mens sløvende stoffer som heroin giver små pupiller men der er stor variation mellem forskellige mennesker.

Hvis du ikke har andre problemer og dit syn er normalt, kan jeg kun sige at dine pupiller reagerer sådan som det er normalt for dig og at de måske forandrer sig mere end du lige kan se når du ikke ser i et spejl. Hvis du ikke er lysfølsom og synes at det er ubehageligt med stærkt lys så reagerer dine pupiller nok normalt.

Hilsen
Henrik

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >