Spørgsmål i Brevkassen d. 6.12.2012

hvorfor er stoffer ikke lovlige

KategoriAndre stofferNysgerrighedViden
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand15 år

hej 

jeg har et spørgsmål omkring stoffer 

hvorfor er de ikke lovlige 

Hej

Det er et rigtig spændende spørgsmål, du kommer med der. Der har i forskellige samfund gennem historien været forskellige forbud mod stoffer, men for lidt over 100 år siden var alle stoffer lovlige i USA og det meste af Europa. Mange mennesker drak jævnligt eliksir, der indeholdte enten kokain eller opium. Problemet var bare, at mange blev afhængige af disse eliksir. De blev godt nok mere afslappet, når de drak eliksir, der indeholdte opium og de fik også mere energi, når de drak eliksir, der indeholdte kokain, men i det lange løb gik det ud over deres sundhed og livskvalitet.

Også i Kina havde man mange problemer med opiums rygning og i nogle områder var helt op i mod halvdelen af mændene så afhængige af opium, at det gik udover deres arbejde og familieliv.

Der er også forskellige kulturelle årsager til, at stofferne er blevet ulovlige. De hvide i USA var utrygge i forhold til de rusmidler, man brugte i andre kulturer. De var utrygge i forhold til mexikanernes forbrug af cannabis (hash), kinesernes forbrug af opium og de sorte havnearbejders forbrug af kokain.

Fra 1914 begynder man i USA at forbyde opium og kokain og herfra spredte det sig til mange andre lande, herunder Danmark.

Også alkohol var forbudt i USA fra 1920-1933.

Kort fortalt kan man vel sige, at samfundet tilsyneladende fungere bedst, når folk ikke tager stoffer, derfor er mange af dem ulovlige.

Håber du kan bruge mit svar.

Søren

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

stofmisbrug hos unge – projektopgave

Vi er to elever fra Fredensborg skole Vilhelmsro, der gerne vil stille nogle spørgsmål. Vores overemne er “Udfordringer i det senmoderne samfund” og vores emne er således “Stofmis...
Dreng / mand14 år

Projektuge – Misbrug og afhængighed

Hej Vi er to drenge fra 8. årgang virupskolen, som har projektuge i uge 11. Vi vil gerne stille dig et spørgsmålsark, fra den 11. marts til den 15. marts, hvis det er muligt. Vi arbejder om “...
Pige / kvinde40 år

Oxycondon

Hej Er så fortvivlet og på randen til at blive skør i hovedet af at tænke mig gul og blå, for at finde på løsninger som virker. Min man er i behandling på CSU for misbrug af Oxycondon. Han lyver om...
Se flere spørgsmål >