Spørgsmål i Brevkassen d. 30.8.2023

Hvad skal jeg gøre??

KategoriAmfetaminFeststofferForbrug eller misbrugKokainKonkrete bekymringerStoffer og hverdagen
foto
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand18 år

Hej jeg er en dreng på 18 år

jeg tror jeg er afhængig af amf/coke

det hele startede for ca 6 måneder siden hvor jeg begyndte på lidt hash fordi jeg havde brug for at tænke på noget andet. det endte så med jeg blev smidt ud hjemme fra og ikke havde et sted at bo.

jeg flyttede så op til en makker og røg hash med ham være dag også en dag skulle jeg prøve coke det endte med jeg tog det i 3 uger i træk og mistede arbjede venner og brugte over 5000-6000kr i ugen på coke og amf.

så en uge for min 18 års stoppede Jeg fordi så fik jeg kørekort og bil så jeg flyttede hjem til min mor og fortalte hende det meste jeg fik så et abrjede og holdte mig fra de venner og folk.

jeg ender så med at blive smidt ud fordi vi blev uvenner men jeg holdte mig fra stofferne. men så faldt alt til jorden igen jeg fik det lort følte alt var i mod mig så jeg begyndte på stoffer igen men viste nå jeg skulle stoppe igen også holder jeg mig fra det

men ligeså snart jeg får det dårligt eller alt bare er noget lort så er det stofferne der er min første tanke også ryger jeg ud i det igen.

nu tager jeg stoffer igen til fester og være gang livet er noget lort men jeg holder det skjult for alle mine venner og siger jeg tager det ikke mere og jeg er clean.

men den sidste månde har jeg taget det hver weekenden og nogle gang ud i hverdagen fordi jeg ikke kan stoppe igen eller livet er noget fkn lort kan sagtens sige nej til venner og fester men det der få mig ud i det er probmler i hverdagen som fx famile probemler eller nå jeg kommer til at tænke hvor jeg er endt henne i livet så kalder stofferne på mig og kan ikke lade være med at tag dem For føler jeg har brug for at komme væk og ikke tænke over mine problemer. 

hvad skal jeg gøre? har prøvet at få hjælp af famile men jeg ender ud i det igen og igen nå alt går mod mig. 

skriver her fordi jeg håber på at få nogle svar og nogle ting jeg kan bruge

kh dreng på 18

Svar fra rusmiddelekspert Thorsten Hauerslev Larsen

foto

Kære Dreng på 18

Det er virkelig en modbydelig situation du er havnet i. Problemet er at din hjerne nu har lært at stoffer er den hurtigste måde at løse følelsesmæssige problemer på – og hjernen er så doven at den altid starter med at ville gøre brug af den letteste løsning, og hver gang du bruger stofferne på denne måde, bliver dette mønster lidt "dybere".

Så du skal øve dig på at klare dine problemer på andre måder. Det lyder så let, men alle der har haft problemer som dine, ved at det er meget svært. 

MEN DER ER HJÆLP AT HENTE – du er ikke alene om kampen. 

Du skal hurtigst muligt henvende dig på rusmiddelcenteret i din kommune. Det er helt gratis, medarbejderne er dygtige og vil meget gerne alt hvad der skal til for at hjælpe dig igennem denne dårlige tid. Hvis det er svært at gøre selv, er det en god ide at bede en du stoler på, om at hjælpe dig med at ringe og måske også om at gå med til den første samtale.

Du skal nok klare dig igennem og få et godt liv igen.

Mvh Thorsten 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Dreng / mand15 år

Roskilde lilleskole 8 klasse projekt opgave.

Hej – vi er Otto, Freja og Mira. Fra Roskilde lilleskole. 8 klasse. Denne uge her i uge 4 har vi det der hedder “projektuge” hvor vi så skal præsentere vores emne “Kokain...
Pige / kvinde28 år

Clean eller ikke clean

Hej.. jeg har været hash fri i 2 år og 2 måneder.. efter 12 års misbrug.. jeg tager stadigvæk kokain engang imellem, og står med et dilemma.. min kæreste mener ikke at jeg kan sige jeg har været cl...
Dreng / mand16 år

Hvidt pulver

Hej …. Hvordan kan jeg bedst teste hvad et pulver er? Det er hvidt, fundet sted hvor der ikke burde være noget …. Og jeg har forsøgt at opløse lidt i lunken vand og for underlig respons på narkotes...
Se flere spørgsmål >