Spørgsmål i Brevkassen d. 4.8.2022

Benylan

KategoriAndre stofferBedøvende stofferNysgerrighedViden
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraDreng / mand19 år

Hej, jeg er nysgerrig om Benylan fungerer som en deliriant i høje doser? Og om de fungerer ligesom Benadryl gør i USA, hvor man får hallucinationer osv. Går jeg i delir hvis jeg indtager nok Benylan? Og hvor nemt er det at skaffe Benylan?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej   

Benylan er et allergimiddel og et hostemiddel som er sløvende.

Benadryl er også et allergimiddel men et andet stof som i Danmark kun fås som kapsler.

Bivirkningerne er at man bliver tør i munden, sløv og søvnig og i høje doser bliver man forvirret, svimmel og får synsforstyrrelser. Det forstærker effekten af andre sløvende stoffer så effekten af dem kan blive helt uforudsigelig og endelig kan det sammen med andre typer medicin give problemer med hjertet i form af hjerterytmeforstyrrelser.

Det findes i håndkøb på apoteket hvis man er fyldt 18 men som du kan se er det ikke ufarligt at tage i større mængder – det er nok mest bare ubehageligt at tage meget men sammen med andre ting kan det give mere alvorlige problemer.

Hilsen
Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Se flere spørgsmål >