Spørgsmål i Brevkassen d. 17.10.2018

Benægtelse af sit problem

KategoriAndre stofferForældreKonkrete bekymringerKrop og sundhedNysgerrighedPårørende
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde45 år

Jeg har i noget tid været meget bekymret for min 13 årige datters markante adfærdsændring.. Har hørt hun skulle være hos den lokale pusher og hentede hende desværre der oppe i aftes.. Hun nægter at være påvirket, men de sidste 14 dage har hendes pupiller været konstant store.. Hvad gør jeg..? Er magtesløs og kørt helt ned.. HJÆLP HJÆLP

Svar fra rusmiddelekspert Lone Walsøe

Kære Mor

Tak for dit brev. Det lyder sørme ikke godt, at du er kørt helt ned – det kan lyde som om der noget der har stået på en tid, noget der har været svært og udfordrende for længe. Du er nødt til at få hjælp til at håndtere denne situation, både for din og for din datters skyld.

Jeg forstår din bekymring – din datter er kun 13 år og besøger den lokale pusher. Du har lagt mærke til en adfærdsændring og at hun har virket påvirket. Det er ikke godt.

Du skal kontakte familie-afdelingen i din kommune, bede om hjælp. Og du skal kontakte din datters lærer og tale med dem om at få sendt en underretning til kommunen. Du kan også kontakte de lokale SSPére – de er ofte ret godt orienteret om det der rør sig blandt unge.

En underretning er en besked til kommunen om at I to har brug for hjælp. Og ikke som nogen fejlagtigt tror, en anmeldes om at barnet skal fjernes.

Hvis der er andre omkring dig der også er bekymret, så få også dem til at sende en underretning. Det kan være en stor fordel at flere skriver.

Der er et søgefelt på kommunens hjemmeside, skriv: underretningså og der vil komme noget frem om underretnings-pligt osv. og der kommer en konkret mailadresse man kan præcis til dette her. Det skulle være til at gå til.

 

Ønsker dig mod og overskud til at søge mere hjælp.

 

Bedste hilsner

Lone Walsøe

 

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde16 år

Måske psykose

Hej brevkasse, jeg har røget cirka 5 gange i hele mit liv med langt tid mellem hver gang, her for 5 dage siden tog jeg et par sug af en joint og nu føler jeg stadig rusen bare mildere, jeg får tit ...
Pige / kvinde16 år

Mie

Hvis man har tager nikotin hvor lang tid går der så før der ikke er mere nikotin i kroppen og hvis man skal ha taget en stikprøve vil den så vise negativ efter 48 timer? ...
Pige / kvinde20 år

mdma og skelen

hej havde læst i bl.a. havde nogle læger som rådgivere, derfor spørger jeg her. jeg har taget mdma et par gange i løbet af året, men de sidste to gange har jeg skelet fuldstændig ukontrollerbart. m...
Se flere spørgsmål >