Spørgsmål i Brevkassen d. 30.5.2023

Altifex 180 mg

KategoriAndre stofferKonkrete bekymringerNysgerrighedStoftest
Se svar
kommentar

Spørgsmål fraPige / kvinde46 år

Hej.

Jeg er ansat på et bosted, og ordner medicinen her (er SSA).

En borger har bestilt 8 kasser altifex 180 mg med 30 stk. i hver kasse.

De ligger nu aflåst i medicinrummet.

Borgeren har et medicin misbrug.

Jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvad borgeren vil med de piller, andet end nedenstående.

Jeg har fået læst mig frem til, at de vil slå ud på en drugtest på tramadol, og på den måde kan borgeren så misbruge tramadol, uden at vi kan påvise, da borgeren får en altifex 180 mg.

Er der andre måder de kan misbruges på?

Svar fra læge Henrik Thiesen

Hej
Jeg skal beklage den lange svartid
Altifex er et allergimiddel som primært virker på histaminreceptorer og hæmmer inflammatoriske processer.

Altifex (Fexofenadin) er et såkaldt 2. generations allergimiddel som generelt giver mindre sløvhed eller hjertepåvirkning end ældre antihistaminer.. Det regnes for et sikkert stof at bruge og det kan købes i håndkøb. Hvis det indtages i større mængde er der risiko for hjerterytmeforstyrrelser og eventuelt hjertestop.

Altifex kan have krydsreaktion med teststrips for tramadol. Der er beskrevet forskellige cases af det men det betyder ikke at der er virkning i kroppen eller hjernen som er fælles med tramadol. Jeg har ikke kunnet finde ud af hvor problemet ligger men der er mange forskellige typer medicin som kan give positiv stoftest, sandsynligvis fordi der er dele af medicinmolekylet som ligner det stof man vil teste for og den immunreaktion som binder til tramadol binder så også til en vis grad til Altifex. Det afhænger af mængden af altifex i kroppen og hvornår man har indtaget tabletten. Så altifex giver ikke tramadoleffekt selvom det reagerer med en test. Det antidepressive Venlafaxin er et andet stof som gør det samme.

Hvorfor der er købt så mange pakker kan jeg ikke sige specifikt men selv de ikke-sløvende antihistaminer kan være sløvende i større mængde og hvis de kombineres med for eksempel alkohol vil der kunne være en øget effekt af alkoholen.

Så svaret var ikke helt enkelt men jeg håber at du er lidt nærmere.

Mange hilsner
Henrik  

0 kommentar

Skriv en kommentar

Relaterede spørgsmål

Pige / kvinde17 år

puff

jeg ville spørge om det ville være muligt at tage en puff med thc i når man rejser? ...
Pige / kvinde21 år

Kan man blande ADHD medicin med coke?

Hvis man tager ADHD medicin ( elvanse ) for en adhd diagnose, kan der så komme alvorlige konsekvenser hvis man tager coke oven i, bare en enkelt gang? Hvad ville der ske? Hvad hvis man stoppede ADH...
Pige / kvinde30 år

Cbd m. under 0.2% thc

Hej😊 Jeg har røget hash hver eneste dag i over 15 år, men da jeg fik kørekort, tog jeg en kold tyrker, og jeg har ikke røget hash i 1 år og 4 måneder nu. Forleden dag fortalte en veninde mig om cb...
Se flere spørgsmål >