Leksikon

Meskalin

Meskalin er et psykoaktivt stof, der tilhører gruppen af hallucinogener, og findes naturligt i flere forskellige slags kaktusser. Peyote-kaktussen og visse arter af San Pedro kaktussen. Meskalin har været brugt i årtusinder af forskellige kulturer til spirituelle og religiøse formål.

Billedet er genereret af kunstig intelligens

4 hurtige om Meskalin

1

Effekt

Ændret perception, visuelle og auditive hallucinationer, intense følelser, ændret tidsopfattelse.

2

Bivirkninger

Forvirring, angst, panik, paranoia.

3

Hvor lang tid går der, før det virker?

30-90 minutter.

4

Hvor lang tid virker det?

6-12 timer.

Hvad er Meskalin

Meskalin er et psykoaktivt stof, der tilhører gruppen af hallucinogener, og findes naturligt i flere forskellige slags kaktusser. Meskalin har været brugt i årtusinder af forskellige kulturer til spirituelle og religiøse formål.

Meskalin ligner, i sin reneste form, et hvidt krystallinsk pulver. Derfor kan det også forveksles med andre stoffer. Der findes også meskalin i kapsel og tabletform.

Meskalin kan indtages på flere måder. Traditionelt har man spist tørrede dele af kaktussen, men det er også muligt at indtage det som kapsel eller tablet. Sidst er det også muligt at opløse meskalin-pulver i en væske, hvorefter man kan drikke det.

Meskalin er kendt for at give brugeren kraftige hallucinationer og psykedeliske effekter – heraf brugen af stoffet i spirituelle eller religiøse sammenhænge. Effekter inkluderer, men er ikke begrænset til, visuelle og auditive hallucinationer, forstærkede farver, lys og lyd, ændret tidsopfattelse, intense følelser og oplevelser, som nogle vil tilegne en spirituel dimension.

Effekten af meskalin indtræder normalt inden for 30-90 minutter, hvilket afhænger meget af hvordan stoffet er indtaget. Efter kan der gå 6-12 timer før effekterne aftager. Varigheden påvirkes af faktorer som dosering, individuel tolerance og stoffets renhed.

Brug af meskalin kan medføre forstyrret tænkning, forvirring og angst. Nogle brugere oplever ubehagelige såkaldte “bad trips”, en kombination af hallucinationer og kraftige følelser af angst og panik. Langvarig brug af meskalin er ikke undersøgt på en omfattende måde, så de langvarige risici og konsekvenser er relativt ukendte.

Der er ikke dokumenteret fysisk afhængighed ved brug af meskalin. Dog kan brugere udvikle en psykisk afhængighed, hvor brugeren har et ønske om at gentage oplevelsen med meskalin. Brug af meskalin bør behandles med forsigtighed og respekt på grund af dets potentiale til at skabe bad trips, der kan forstyrre bevidstheden og gøre skade på psyken.

I Danmark er meskalin, ligesom andre hallucinogener, omfattet af narkolovgivningen. Produktion, besiddelse, salg og brug af meskalin er ulovligt og kan medføre bøde og fængselsstraf.

Fandt du hvad du ledte efter?