Leksikon

LSD

LSD, også kaldet syre, er et hallucinogen stof, der blev syntetiseret i 1938 af kemikeren Albert Hofmann. LSD er et stærkt potent stof, som er kendt for at kunne ændre bevidstheden og sanseoplevelser hos dem, der tager det.

SyreAcidFrimærkerDotsDråbertrip
Billedet er genereret af kunstig intelligens

4 hurtige om LSD

1

Effekt

Visuelle- og auditive hallucinationer, forvrænget perception, forandret tankemønster.

2

Bivirkninger

Øget kropstemperatur, svedeture, ubehagelige hallucinationer.

3

Hvor lang tid går der, før det virker?

30-60 minutter.

4

Hvor lang tid virker det?

6-12 timer.

Hvad er LSD

LSD, også kaldet syre, er et hallucinogent meget kraftigt stof, som er kendt for at kunne ændre bevidstheden og sanseoplevelser hos dem, der tager det.

LSD kommer typisk i form af små frimærker, også kaldet blotters, som er vædet ind i stoffet. Frimærkerne, eller blotters, kan komme i mange farver, men er ofte farverige og har forskellige designs eller billeder trykt på dem. LSD kan også findes som dråber i et glas, kapsler eller små piller.

Den meste kendte måde at indtage LSD på er, at placere blotters på tungen, hvor det opløses. Det kan også indtages ved at sluge kapsler, piller eller geleer.

Effekterne af LSD varierer meget fra person til person. LSD er kendt for at producere en række psykedeliske oplevelser. Med andre ord, en oplevelse, som forvrænger ens billede af virkeligheden. Dette er også kendt som et “trip”. Kendte effekter inkluderer, men er ikke begrænset til, stigning i puls og blodtryk, forstørrede pupiller,  forvrængede sanseoplevelser (hallucinationer), ændret tidsopfattelse og intense følelser og tanker. Følelserne kan virke ekstreme og kan både give høje euforiske øjeblikke samt mørke og ubehagelige oplevelser. Effekterne er meget subjektive og varierer i intensitet og karakter.

Virkningen af LSD indtræffer typisk efter 30-60 minutter og selve trippet varer mellem 6-12 timer. Efter 2-4 timer når trippet sit mest intense stadie. Dog varierer varigheden meget afhængigt af personen og mængden indtaget. Efter de umiddelbare effekter er aftaget, er brugeren typisk udmattet. Nogle brugere oplever senere eftervirkninger, herunder ændringer i humør, ændret perception og forøget energi.

Brug af LSD medfører en række risici og bivirkninger. Brugere kan opleve angst, panikanfald og paranoia under oplevelsen, og kan forværre lidelser hos personer med psykiske sygdomme.

LSD er ikke kendt for at skabe fysisk afhængighed. Det betyder, at brugeren ikke oplever nogle fysiske abstinenssymptomer, når de stopper med at bruge det. Derimod er psykologisk afhængighed dokumenteret, hvor brugeren har en stigende trang til at tage LSD igen for at opleve de psykedeliske effekter.

LSD er klassificeret som et euforiserende stof i Danmark. Besiddelse, produktion, salg og import af LSD er ulovligt og kan straffes med bøde og/eller fængselsstraf.

Fandt du hvad du ledte efter?

Spørgsmål om LSD

Pige / kvinde19 år

LSD og Psilocybin

Hej Hvordan påvirker lsd og psilocybin serotonin receptoren? Er det korrekt forstået af LSD og psilocybin kan skubbe vesiklerne med serotonin ud i synapsen? ...
Pige / kvinde39 år

Senfølger af narkotika overdosis

For mere end 10år siden var jeg ude for en overdosis af blandet narkotiske midler. amfetamin, meth amfetamin, kokain, lsd, mdm og ghb Og metadon som jeg husker det, var jeg et sted i livet dengang ...
19 år

Mit tidligere misbrug

Hej jeg er en 19 årig mand eller dreng  har haft misbrug af næsten alle stoffer undtagen heroin så meget. Efter jeg var ved at stoppe kunne jeg ikke rigtigt mærke som sådan skade som nu. Alt...
Se flere spørgsmål >